Via Augusta Sevilla

16 november, 16 km, bewolkt droog 23 graden, Dos Hermanas – Sevilla

Yeah, we zijn op onze bestemming. 200 km vanaf Cadiz in 9 wandeldagen. En dat in heerlijk zomerweer in november. Dat gaan we vieren. Het etappe drankje combineren we met tapas in restaurant Antiguedades. Dat kan nog zomaar; buiten op een terras met ongeveer 20 graden.

De route van vandaag hebben we grotendeels gevonden op Maps.me. Ook de borden van via Serrano hebben we vandaag niet gezien. Goed opletten, dan ook.

Voor de stad hebben we ook gele pijlen gevonden. Dos Hermanas is een grote stad. Het duurde erg lang voor we er uit waren en we passeren ook diverse snelwegen. Tot onze verrassing werden we nog door een stukje natuur geleid. Bij de grote arena voor paardenrennen werden we er rechts langs geleid. De gele pijlen vonden we soms ook op een boom.

Sevilla bereiken we na ongeveer 10 km. Daarna is het 5 km door de stad. We zien al vele mooie gebouwen. Het voelt bijna als museum om hier te lopen.

En dan zijn we er! Wat een doorzetters. Niets heeft ons tegen kunnen houden. Ondanks zere voeten en wat blaren hebben we alles kunnen lopen. Eindeloze vlakten, langs het spoor of langs een kanaal zonder water onder een strak blauwe lucht. We kregen schaduw door wat wolken als we geen plek vonden om in de schaduw te pauzeren. We vonden zomaar een andere route, toen bleek dat de Via Augusta was veranderd. We hebben de Via Serrana gevonden. We hebben ervaren dat we samen op weg kunnen. Als team hebben we alle stappen kunnen zetten, elkaar geholpen op modderige gladde paden. Wat hebben we een mooie Via Augusta ervaren. Van harte gefeliciteerd voor Janny, Monica, Marjo, Annemieke en Frances. Ik ben reuze trots op jullie. Op weg naar vele volgende stappen.

Tot slot: van Ricky Rieter:

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de weg die ik zelf ben.

Morgen nog een dagje Sevilla, vrijdag gaan we weer naar huis.

4 reacties op “Via Augusta Sevilla

  1. Applaus voor deze kanjer. Ik heb genoten van jullie verhalen en foto’s.
    Nog een hele fijne avond en dag morgen.
    Geniet ervan en een goeie reis terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.