Dagje Sevilla

17 en 18 november, eerst zonnig, later wisselend bewolkt 22 graden, dagje Sevilla

In de avond gaan we langs de verlichte kathedraal en door de sfeervolle kleine winkel/en restaurant straatjes. Het leven speelt zich buiten af en we kunnen ook nog buiten eten. Ik kom tot mijn verrassing erachter dat ik zo door een stad slenteren ook heerlijk vind….. De kerst verlichting hangt al op. Die gaat op 1 december aan.

Wat die je op een vrije dag in Sevilla? Wat is leuker dan een Spaanse stad verkennen op de fiets (Baja Bikes) met een Nederlandse gids? We vonden dat een goed idee. Het is een prima fietsstad met vele aangelegde fietspaden.

Nog even van het mooie zomer weer genieten. Onder een strak blauwe lucht gaan we langs de kathedraal en het gemeentehuis.

Later fietsen we naar het Mudajar paviljoen in het Maria Louisa park en Plaza de Espana. Helaas was het er afgesloten vanwege filmopnames en konden we alleen van een afstandje kijken.

Na afloop gingen we naar de speciale houten gebouwen, de Metropol Parasol (of Setas) genaamd. Heel bijzonder om te zien en er rond te wandelen.

Volgens aanwijzingen van de gids gingen we ook naar de wijk Triana aan de overkant van het Guadalquivir kanaal. Triana is bekend om handgemaakte keramiek. We hebben er in de middag nog een keramiek museum bezocht. Zo zijn daar de grote ovens te zien waar de tegels worden gedroogd voor ze beschilderd worden.

Langs het kanaal liepen we terug en komen langs Torre del Oro.

En ook in de avond konden we nog buiten eten. Er vielen een paar druppeltjes. Gelukkig zaten we overdekt. Wat een mooie afsluiting van deze Camino dagen. Met deze ervaringen op zak gaan we terug naar huis.

Omdat we om 16 uur met de taxi naar de luchthaven gaan, hebben we nog tijd om de kathedraal en de toren (Giralda) te bezoeken. Een hoge toren die te bereiken is via een schuine helling en een kleine trap te bereiken. De moeite wordt beloond. Uitzicht over de daken van de kathedraal en de stad. Een prachtige en gezellige stad. Heerlijk om ook in de winter te bezoeken.

In de kathedraal lijkt het alsof we in een museum lopen. Zeer indrukwekkend. Kapelletjes, plafonds, beeldhouwkunst. We komen ogen tekort .

5 reacties op “Dagje Sevilla

  1. Wat heeft genieten toch veel gezichten! Bewondering Mieke; voor al jouw ideeën en mogelijkheden. De kers op de taart nog altijd! Top! Groetjes Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.