Via Augusta San Fernando Puerto de Santa Maria

9 november, 26 km, eerst regen, later droog 24 graden, San Fernando Puerto de Santa Maria

“Het loopt weleens anders”

Voor vandaag was flink wat regen voorspeld. We waren iets later bij het ontbijt dan gepland en daardoor waren we nog net niet onderweg voor de wandeling. En toen kwam het er met bakken uit. Een enorme plensbui, ik denk de voorspelde regen in mm in een kwartier naar beneden. We hadden al opgemerkt dat de lucht zo een vreemde kleur had…….

Het werd zo goed als droog en wij gingen na het ontbijt op pad.

Thuis heb ik de Via Augusta gedownload en ik gebruik maps.me en topo gps voor de navigatie. Rondom San Fernando zijn vele nieuwe snelwegen aangelegd en…je raadt het al, de nieuwste GPX track staat hier niet in. Wel hebben we regelmatig gele pijlen gezien, maar dat is echt niet meer van de huidige route. Jammer! Daardoor zijn we tot aan Puerto Real langs de snelweg blijven lopen. Op onderstaande kaart van 15-30 km.

De app buen Camino geeft de goede route. Zie onderstaand. Vooral van San Fernando naar Jarana echt anders!­čĄö

Dat het ook nog eens 2 km verder is…tja 26 ipv de geplande 23 km. We verliezen de moed niet en met wat pauzes lukt het ons om deze km te lopen. Het onweert en we zien nog hele dreigende luchten. Om op de goede richting te komen moesten we onder de snelweg door. De enorme bui had het pad veranderd in kleverige modder.

Na 13 km komen we eindelijk in Puerta Real aan. Inmiddels is het lunchtijd en we nemen dan ook echt de tijd goed uit te rusten. De bar heet “entrada” . Later zien we dat er in het centrum zeker ook leuke bars waren.

Puerta Real is ook een leuke plaats om doorheen te lopen. Gebouwen in roze, witte huizen met fleurige bloemen. Even niet langs een drukke weg. Tieners die nog school kostuums dragen.

Naar Puerto de Santa Maria is verrassend mooi. We lopen in een natuurpark met een brede laan en later over een lange brug. Plotseling zijn we de vermoeidheid vergeten en gaan over op genieten van de wandeling. In plaats van zoeken naar de juiste weg

Dan zien we een witte stad opdoemen. Dat is onze bestemming. Puerta Real de Santa Maria. Een vermoeiende en verrassende dag eindigt bij een luxe hotel. Crisol Monasterio. De modder nog onder onze voeten, we mogen toch zo doorlopen. Een gastvrije ontvangst…

1 reactie op “Via Augusta San Fernando Puerto de Santa Maria

  1. De goede route die Buen Camino aangeeft is de Via Verde Puerto Real – San Fern├índez, die loopt grotendeels langs de spoorlijn, maar schijnt tijdelijk afgesloten te zijn.
    Buen camino en suseia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.