Via Augusta Puerto de Santa Maria Jerez

10 november, 14 km, even mistig, verder zonnig 23 graden, Puerto de Santa Maria Jerez

Gisteren avond gingen we op zoek naar een restaurant. We vonden er een eetstraatje en konden om 20.00 uur zelfs nog buiten zitten. We waren voor Spaanse begrippen op tijd en zagen het restaurant steeds voller zijn. Wat denk je van een brocheta met heerlijk gemarineerd varkensvlees?

Vandaag voelt het als vakantie dag. Een afstand van 14 km met een klein beetje heuvels en dan overnachten in Jerez een heel huis voor onszelf met een dakterras, Big house Jerez genaamd.

Hier op de Via Augusta zijn niet heel veel overnachtingsmogelijkheden. Zo was de afstand gisteren 26 km en vandaag 14. Gemiddeld wel 20, de lange afstanden zijn dan een extra uitdaging. Dichtbij ons hotel hadden we een erg leuke ontbijt bar gevonden. Een soort huiskamer, een zeer vriendelijke ober en allemaal verse bruine broodjes. Onze camino dag begon echt goed.

We lopen zo de stad, El Puerto de Santa Maria uit en dan gaan we door een mooi stukje natuur. Onverharde wegen en licht glooiend. . Precies dan is er plotseling een beetje mist, even twijfelen we of het brand is of toch opkomende mist. Myst-erieus gevoel geeft dat.

Dan volgt een lang stuk langs de snelweg. Wel een apart pad, zeker veilig en als we uitsluitend naast de snelweg kijken is het er best mooi. Een vrijwel kaal landschap, met hier en daar een bodega voor de sherry. Tussendoor hebben we even pauze. Gewoon op een vuilniszak (of iets dergelijks) aan de kant van de weg.

Nog een klein stukje en dan gaan we door de stadspoort van Jerez.

We waren lekker op tijd in ons huis (Big House Jerez) en kozen ervoor eerst onze pelgrimswas te doen. Met zo een groot dakterras in de zon wordt je was lekker droog. Daarna gingen we voor het etappe drankje.

Met het avondlicht is de kathedraal van Jerez prachtig! Een klein ommetje, dat kan er vandaag nog makkelijk bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.