Via Augusta Cadiz San Fernando

8 november, 20 km zonnig 23 graden, Cadiz –  San Fernando

Wat was het een fijne afsluiting van onze aankomst dag in Cadiz. Om 21.00 uur bij de kathedraal op een terras, een glaasje wijn en wat te eten. Het is wel even schakelen naar het warmere weer, maar dat is zo gepiept 😉

Cadiz ligt op een schiereiland, zowel in het noorden, zuiden als westen de zee. Gisteren waren we met de taxi over de nieuwe brug gekomen. Na het ontbijt gingen we helemaal naar de uiterste punt voor onze start. Daarna gingen we de markering zoeken. Die vind je dichtbij de kathedraal aan de boulevard.

Eigenlijk zou de eerste dag 15 km tellen. Met het uitstapje naar de uiterste punt zijn er 5 km bij gekomen.

Er zijn vele toeristen in Cadiz, we horen Engelsen, Duitsers en ook Spanjaarden. Nog even van de nazomer genieten. Wij doen mee, het voelt als kadootje om zo op pad te zijn. Cadiz vinden we erg mooi. Met vele oude gebouwen. Als je langs de zee terugloopt, zie je al van verre de kathedraal erboven uit.

Na de bebouwde kom gaan we over een soort dijk naar San Fernando en passeren een natuurgebied: Parque Natural Bahia de Cadiz. We zien een soort scholekster met veel langere oranje stelpoten, ook een witte reiger en enkele andere. Ook nog bloeiende cactussen en vele vetplanten. Zowel rechts als links van ons is de zee. We lopen aan de linkerkant, rechts is een spoor en een weg. Het pad is wel een km of 4, we kunnen ons goed voorstellen dat je hier niet in de zomer moet zijn met meer dan 40 graden. Geen schaduw te bekennen. Ongeveer halverwege nemen we even een lunchpauze.

In San Fernando gaan we het spoor weer over en dan op zoek naar een terrasje voor ons etappe drankje en ons adres. Hospedaria Islasol, niet ver van de route. Hier in het uiterste zuiden is het heel gebruikelijk om in de avond rond 20.00 te eten. Wij gaan straks kijken waar we wat vinden……

Dat was onze eerste wandeldag…..

6 reacties op “Via Augusta Cadiz San Fernando

  1. Hallo Mieke en Annemieke(Primitivo j.l) en natuurlijk ook de andere dames geniet van deze camino ik ga jullie volgen. BUEN CAMINO.

  2. Mieke, Janny en medepelgrims, geniet van deze prachtige Camino, veel succes👣
    Mooie foto’s Mieke, het ziet er prachtig uit. Leuk om je te zien Janny, veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.