Via Augusta Jerez El Cuervo

11 november, 30 km, zonnig, later bewolkt 25 graden, Jerez – El Cuervo

Gisteravond gingen we nog even langs de Santiago kerk, daar zouden we een stempel kunnen krijgen. Ja….de kerk is open, intussen was er een mis bezig. Jammer weer geen stempel, wel een speciale pelgrimspaal van 2021.

De korste route naar onze bestemming geeft 24 km aan. Dat is via de oude route volgens maps.me. Intussen is de route gewijzigd, we denken door de snelwegen en het spoor. We wilden de Via Augusta volgens de pijlen lopen…en wat kwam eruit? 30 km. Nooit meer gedacht dat ik dat nog weer zou kunnen. En wat blijkt? We kunnen het allemaal. Deze toppers zetten gewoon door.

Het duurde ongeveer 10 km voor we de stad uit zijn. We waren al om 7.30 uur gaan ontbijten, 1/2 uur eerder dan de andere dagen. In de ochtend was het al 14 graden, een heerlijke wandeltemperatuur. We zien de stad ontwaken, vele gaan voor het werk eerst een kopje koffie in het cafe halen. Het rustige relaxte Spaanse leven. We hebben veel bekijks. Wij, in onze wandelrokjes of korte broek, de Spanjaarden in een trui of donsjasjes. Het is ook goed kijken in de stad waar de bordjes staan. Als we Santiago zien denken we dat het de goede richting is….

Na ongeveer 8 km zijn we in Guadalcacin en vinden we een bar voor een korte stop. Even een pauze voor we naar het pad gaan dat naast de snelweg loopt. Er volgen km’s rechtdoor naast de snelweg over vrijwel vlak terrein. We lopen door tot 18 km en Janny vindt bij een benzinestation een doorgang…..een picknick tafel in de schaduw, waar we echt aan toe zijn. Bij het benzinestation kunnen we gelukkig ook wat te drinken kopen. Ik kan een stuk chocolade niet weerstaan.

Na deze pauze begint het glooiende landschap. Het is bewolkt geworden. De zon komt af en toe tevoorschijn en tovert licht op de droge velden. Eindelijk kunnen we naar de andere kant van de snelweg. Onder een tunnel door en ineens ook een ander landschap.

Ook voor het laatste deel kiezen we voor de Via Augusta en niet de korste route. Zo komen er op het laatst nog 2,5 km bij. Die kunnen er ook nog wel bij. Zeer vermoeid komen we op een terras aan voor het etappe drankje. Die is dubbel en dwars verdiend!

We overnachten in 2 appartementen bij Enfasis hotel. We zijn net binnen en zien de zon ondergaan.

3 reacties op “Via Augusta Jerez El Cuervo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.