Via Augusta El Cuervo richting las Cabazas San Juan

12 november, 27 km, zonnig 27 graden, El Cuervo richting las Cabazas San Juan

Ook vandaag was het opnieuw verder dan gepland. Volgens plan 20 km, dat zou de korste weg zijn. Tja, als die dan langs een drukke weg loopt kiezen we er toch voor om de Via Augusta te blijven volgen. El Cuervo Lebrija en dan voor Las Cabezas San Juan overnachten in hotel Venta el Pan.

Met vooral de laatste 5 km een mooie heuvel.

We zijn blij dat we niet langs de snelweg lopen. Naar Lebrija lopen we over veldpaden langs boerderijen, finca’s. In de ochtend is het lekker koel en we zijn dan ook zo in Lebrija. De route is goed gemarkeerd. Afwisselend met Camino Santiago en Via Augusta. Als we terugkijken, zien we dat we toch best wel zijn gestegen.

Bij het passeren van een Finca komt er net iemand aanrijden. Hij nodigt ons uit op de Finca te komen kijken en als we willen wat foto’s maken. Het is er mooi met veel planten en bloemen.

We hadden gedacht dat de route langs het stuwmeer zou lopen. Die zien we alleen in de verte. Het zijn vooral rechte paden langs een kanaal in een immens landschap. Zover je kunt kijken droge grond, de gewassen zijn er overal af.

De grote verrassing van de dag komen bij de laatste 6 km. Ik had een overnachting gepland, 2 km van de route. Dichterbij was niks. Volgens de route van de Camino app, hadden we een alternatief gezocht. Plotseling gaat de Via Augusta naar rechts ( en wijkt af van de GPX track) en komt zelfs langs het hotel. Het lijkt of de route door de hotel eigenaar is aangepast. Het is ook ineens heuvelachtig. Even genieten van mooie vergezichten en van de inspanning.😉

Na deze inspannende dag komen we bij het hotel uit. Het etappe drankje is bijna op ons aan het wachten. We worden verwelkomd met “buen Camino” een dame heeft deze zomer vanaf Ferrol gelopen en liet ons de foto van de kathedraal van Santiago zien. Naast ons zitten 2 mannen die voor ons wel vervoer willen regelen. Morgen slapen we namelijk ook hier en hebben we vervoer terug nodig. Hij is buschauffeur en heeft voor pelgrims bagage en vervoer geregeld. Zo zie je maar…..Camino kadootjes komen zomaar naar je toe……Proost voor deze bijzondere dag!

1 reactie op “Via Augusta El Cuervo richting las Cabazas San Juan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.