Dagje Santiago

22 oktober, regen en af en toe droog

In de Huiskamer voor de ontvangst van Nederlanders hoorden we van Geesje en Rein dat er om 17 uur vandaag de Botafumeiro (het grote wierookvat) te zien is. Dat willen we wel meemaken! Om 16 uur gingen we erheen. Een plaatsje helemaal vooraan. Rein van Uden ( van de Huiskamer en van de tekeningen in de Jacobsstaf) mocht voor het eerst mee helpen. Wat een geweldige ervaring. Ontroerd om mee te maken. Het voelt als kadootje voor deze Camino.

In de Huiskamer is een gastvrije ontvangst. Koffie/thee andere pelgrims ontmoeten en ook vrijwilliger voor het uitschrijven van Compostella’s Geesje is er. Zij zorgt ervoor dat ook de Compostella van Nelly juist wordt gemaakt. Die van Yolande en Fay worden aangevuld. Dankbaar dat Geesje dat voor ons wilde doen. We krijgen mooie teksten mee en luisteren naar de verhalen van andere pelgrims. Ook zien we in het boek van de pelgrims de aankomst van eerdere pelgrims, zoals o.a Jaap. Camino maatjes van Fredy. Het mooie patchwork is gemaakt door Joke Tolsma. Met de Camino naar de kathedraal centraal. Zelfs een Camino paal is te zien.

“Geen enkele reis is onmogelijk, je hoeft alleen maar een stap vooruit te doen”.

Een wandeling door het park met uitzicht op de kathedraal hoort ook bij een dagje Santiago.

In de avond eten we bij restaurant Meraki, naast het pelgrimskantoor. De hele dag open, dus ook voor de pelgrims, die rond 16 uur aankomen. Aan te bevelen……Mmmm

Dan nog even naar de bekende schaduw kijken. Bij de kerk naast de uitgang vis de winkel. Je ziet de schaduw van Jacobus alleen als de lichten aan zijn. Dat willen er ook meemaken.

Dag Santiago, tot een volgende keer.

Morgen nog een dagje naar Muxia….we hopen op een mooie zonsondergang. Maandag gaan we weer naar huis.

4 reacties op “Dagje Santiago

  1. Prachtige foto’s bij mooie verslagen !! Fijn dat jullie het zo goed hebben gehad en morgen nog naar Muxia gaan.
    Liefs uit Ponte de Lima nA een superverblijf gehad te hebben bij Casa Fernanda ❤️

  2. Proficiat met jullie tocht. Ook wij hebben steeds een warm onthaal mogen ervaren in de huiskamer der lage landen. Zeer goed initiatief trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.