Camino Portugues Picarana Santiago

21 oktober, 17 km, eerst droog, later regen Picarana Santiago

En dan onze laatste dag op weg naar Santiago. Nog 17 km te doen en dan met flinke hoogteverschillen, waarvan de eerste 8 km langzaam stijgen van 50 naar 250 meter bij Milladoiro.

Naast ons pension konden we ontbijten, dat doen we altijd voor vertrek. En omdat de bagage voor Correos om 8 uur klaar moet staan, is dat ook onze ontbijt tijd. Het zou in de ochtend nog niet regenen, we kijken naar buiten en helaas we gaan toch onze regenkleding aantrekken. Even later is het toch droog en dat houden we zo tot aan Milladoiro.

Vrijwel meteen vanaf het vertrek gaan we de bossen in naar Teo. Een prachtig pad met grote stapstenen. Net nog een beetje schemerig en dan is het pad lastig te zien. Ik hoor: “wauh wat geweldig, ik merk dat ik op gevoel zo een pad loop”. Dankbaar dat ik zo een momentje mee kan maken.πŸ˜ƒ

Een laatste plaats voor Santiago om even te pauzeren is van oudsher in Milladoiro bij het sociaal cultureel centrum, boven op de heuvel. We treffen er vele pelgrims. Er heerst bijna een opgewonden sfeer. We zijn er bijna. Nog 7 km te gaan.

Dat “bijna” geeft je vleugels. De vermoeidheid wordt even aan de kant gezet. De zere knie kan het echt nog wel even aan, gisteren niet zo lekker en vandaag? We gaan ervoor. Dan zie je in de verte Santiago liggen. Inmiddels is het niet meer droog. We krijgen zelfs een enorme plensbui te verwerken. Precies dan kunnen we bij een viaduct onder snelwegen schuilen. Andere pelgrims doen het ook. Tegen zo een bui kan geen enkele regenkleding.

Vlak voor Santiago ontmoeten we Kam en Reinier. Reinier, een pelgrim uit Canada met wortels uit Nederland. Die wilden wel met ons op de foto. Net op een droog moment.

Als we in de stad zijn, gaan we bij het eerste het beste restaurant naar binnen. Het is ongeveer lunchtijd en we kiezen voor een “half” menu met kroketjes en kikkererwten soep. Ons etappe drankje nemen we er alvast bij.πŸ˜‰

Nog 2 km door de stad, voor we in de stromende regen aankomen op het plein. We vieren onze aankomst onder de poortjes tegenover de kathedraal. Niets heeft ons tegengehouden. Met elkaar hebben we het gehaald. Elkaar helpen waar nodig. Voor 4 van ons de eerste keer om aan te komen. Dankbaar en trots. We hebben het gered.

In de avond gingen we naar de pelgrimsmis. Helaas deze keer geen Botafumeiro. Misschien vandaag 22/10?

7 reacties op “Camino Portugues Picarana Santiago

  1. Weer een mooi moment om aan te komen, erg jammer van de regen geeft toch een andere sfeer
    Ben net thuis van dezelfde route dus bijna iedere steen was herkenbaar

  2. Gefeliciteerd Mieke en mede pelgrims, een mooie prestatie, dat geeft een mooi gevoel om aan te komen in Santiago. Super fijn om je te zien stralen Fredy 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.