Camino Portugues Saxamonde Ponte San Poio

14 oktober, 13 km, bewolkt en droog 23 graden Saxamonde – Ponte San Poio

Tegen onze verwachting in had het vannacht geregend en….toen we vertrokken was het droog en dat bleef het de hele dag. Vandaag wandelen we via Redondela en Arcade met uitzicht op Rio Vigo. Dat Vigo dicht in de buurt is, zien en horen we ook aan de vliegtuigen die gaan landen of opstijgen. De eerst 4 km naar Redondela staan niet bij het hoogteprofiel, dat is volledig vlak.

Na de herberg O Corisco is het nog een klein stukje dalen voor we op de weg naar Redondela zijn. Het is gelijk al warm genoeg om zonder vest te starten. De heuvels zijn bekleed met mini huisjes in de verte en hier en daar hangt er een sliert bewolking.

Het duurt even voor we Redondela uit zijn. Ik schat toch wel een km of 2. We doen onze pelgrims boodschappen…..een stukje brood, kaasjes, een banaan en voor mij een blikje Aquarius. Hier op de camino Portugues zijn voldoende horeca gelegenheden, je kunt er ook voor kiezen om daar je spullen te kopen. Na Redondela gaan we langs een heuvelrug. De huisjes zijn als het ware bovenop de heuvel geplaatst. Ook zien we vele oude wasplaatsen. Iets verder komen we langs een kraampje voor een stempel.

De grote klim van vandaag gaat naar Alto da Lomba. Niet heel ver, wel een flinke kuitenbijter. Bovenaan gekomen nemen we de tijd voor een lunch. Daarna dalen we af naar Arcade met uitzicht over Rio Vigo.

Na de daling komen we bij een hele drukke weg uit. Vaak staat daar ook een kraampje. Nu zien we er alleen koperen pelgrims en de gele en blauwe schoenen. Geel voor de richting van Santiago, blauw voor Fatima….

In Arcade nemen we alvast ons etappe drankje voor we de bekende brug: Ponte Sanpoio overgaan. Het was weer een heerlijke wandeldag…..

Op naar Pontevedra……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.