Camino Portugues Porrino Saxamonde

13 oktober, 13,5 km half bewolkt, 24 graden Porrino Saxamonde

Vandaag de eerste serieuze heuvel, met in totaal 492 hoogtemeters. Zie op onderstaand overzicht (van links naar rechts) het laatste deel tot Saxamonde. Eerst rustig vals plat later vanaf Mos naar Santiaguino naar 235 meter hoogte. Wat dacht je wat…..alle medewandelaars hebben deze “heuvel proef” goed doorstaan. Trots, zie ik ze stralen. Dat kunnen wij….

Vanmorgen was er bewolking en een beetje nevel. Meteen al een lekkere temperatuur, toen we na het ontbijt de deur uitgingen. Eerst even door de stad Porrino. Als wij vertrekken is het al rustiger. We zien een gezin met 2 jonge kinderen. We laten onze voeten door het mooie Galicië glijden. Bossen, dorpjes tegen de heuvels. Ochtendlicht. Heuvels die steeds minder grijs zijn, als ze verder weg liggen. Nieuwsgierig naar wat er achter die heuvels ligt. Ik wil er altijd even gaan kijken…..

Voor we in Mos zijn passeren we de 100 km paal. We hoorden dat de druivenoogst dit jaar is mislukt. Teveel droogte de druiven zijn heel klein gebleven en ze blijven hangen. Misschien voor de pelgrims? Die we plukken zijn inderdaad klein en ook heerlijk zoet.

In Mos hebben we even pauze voor we aan de klim beginnen. De zon komt er door en geeft andere beelden van de omgeving. Het is rond de 20 graden, lekker om zo van het najaar te genieten.

Boven aan de heuvel in Santiaguino is een monument voor de gekwetste vrouwen. Daar kijken we rond. De Camino loopt door een bos voor we van de top, van Santiaguino naar beneden gaan.

In het dal onder ons ligt Redondela. Daar gaan we morgen langs. We overnachten in Saxamonde in albergue O Corisco, nog op de heuvel.

Wat dacht je van een etappe drankje onder een bloeiende pergola? Een droomplaatje, waar we ons realiseren dat we het heel goed hebben. Na een afgeronde etappe is het hier goed vertoeven.

2 reacties op “Camino Portugues Porrino Saxamonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.