Camino Portugues O Pino Padron

19 oktober, 10 km, een bui van 20 minuten, rest droog O Pino- Padron

We zijn er bijna….dat kun je merken als je in de richting van Padron loopt. We ontmoeten pelgrims die morgen gaan aankomen. Op de straat en op plakkaten zien we hoe weinig km nog te gaan zijn. De gemeente Valga heeft Santiago alvast in the picture.

En voor ons? Het begint te kriebelen. Zou het echt gaan lukken? Altijd al gedroomd en nu dan toch? Het ziet er naar uit dat wij de eindstreep gaan halen. Laat die dromen maar komen 😉.

Maar eerst nog de etappe van vandaag. We gingen eerst met de bus naar O Pino om daarna het laatste stuk naar Padron af te leggen. Vooral dalen, zoals je kunt zien op het hoogteprofiel.

Vrijwel direct nadat we uit de bus kwamen, ging het erg hard regenen. Die bui duurde niet lang, en we liepen een beetje beschut onder de bomen. We hebben het toch wel als droge dag ervaren. Tegen alle verwachtingen in. Het zou de dag worden met de meeste regen, alweer boffen we. Het klaart op en daarna lopen we langs een bosrand met mooie uitzichten.

Al snel lopen we boven Pontesecures, een stad niet ver van Padron. Door glooiende bossen, waar af en toe de zon te voorschijn komt.

Na de brug over Ria Ulla is het nog een paar km langs Rio Sar. Zo lopen we Padron binnen.

Padron is de stad waar volgens de legende het bootje van Santiago aanmeerde. In de Santiago kerk is de meerpaal te zien en diverse afbeeldingen van het bootje.

Bij Padron hoort ook de bar van Pepe. Voor iedereen heeft hij een knuffel beschikbaar. Zo ook voor ons. Je kunt bijna geen nee zeggen. Daarna gaan we naar de algemene herberg en het klooster. In de algemene herberg halen we de Pedronia. Yolande, Nettie en ik klimmen op de Monte Santiaguino. Met kerkje en een heel indrukwekkend kruis, boven op de berg.

8 reacties op “Camino Portugues O Pino Padron

      1. Dag Yolande, wat een mooie route met Santiago in zicht! En dan nog een stukje door. Veel wandelplezier samen met Fay en de hele groep! Mooie foto’s!!

  1. En dan morgen de laatste etappe, met de altijd weer bijzondere aankomst in Santiago.
    Fijn om mee te kunnen genieten van de prachtige foto’s en het verslag van alle belevenissen tijdens de wandeling

  2. Morgen nog een bijzondere dag voor de boeg, met de aankomst in Santiago.
    Prachtige foto’s van jullie wandelingen en ook het verslag was weer mooi Mieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.