Camino Portugues Padron Picarina

20 oktober, 10 km, regen Padron Picarana

We ontkomen er niet aan. Het lage druk gebied dat over Spanje gaat geeft ons vandaag veel regen. Wat ben ik dan blij met mijn poncho, regenbroek en paraplu, die houden mij zo goed als droog…..Het eerste deel van onze etappe van Padron naar Santiago, voor ons tot Picarina.

Gisteren waren we gaan eten bij een zeer goed restaurant, Buen Camino, aan de laan met bomen, richting kerk. Een echt Galisch menu met Pimientos de Padron (geroosterde groene paprika’s), Galicische kazen, Zorza con patatas ( gekruid varkensvlees met frietjes) en Santiago taart (amandeltaart). Heerlijk!

We merken dat er veel pelgrims uit Padron vertrekken. Het lijkt erop dat de pelgrims vanuit Padron eerst even gewacht hadden om te vertrekken. Tot aan Esclavitude worden we door velen ingehaald en ook bij de eerste bar in Esclavitude is het gezellig druk. Al enkele dagen ontmoeten we een andere Nederlandse groep. Wij houden het nog maar even gezond met zo een groot glas verse sinaasappelsap. Die is zo heerlijk zoet, je proeft dat die zongerijpt zijn

De kerk van Escravitude is open, en we gaan daar een kijkje nemen. Het is “Santuario de nuestra senora la Esclavitude”. Van oudsher was het een pelgrimshospitaal. In de sacristie zie je daar beeltenissen van. De foto van de kerk is een copie van Wikipedia. (Wij hebben geen blauwe lucht gezien vandaag)

Wel hebben we een stempel in ons pelgrimspaspoort. De laatste 100 km hebben we er 2 per dag. Morgen de laatste dag naar Santiago, ook dan gaan we nog 2 stempels verzamelen.

Met een heerlijk menu sluiten we de dag af. Sopa, Guiso con carne en een ijsje. Wat is het leven van een pelgrim toch eenvoudig 😃.

Vandaag overnachten we in Pension Glorioso in Picarana. Morgen nog ongeveer 15 km te gaan. Santiago……we komen eraan 🦶🦶🦶🦶🦶🦶🦶🦶

3 reacties op “Camino Portugues Padron Picarina

  1. Geweldig dat jullie dit gedaan hebben en bedankt dat ik het mocht volgen.
    Buen camino en vrijdag een mooie aankomst, hopelijk droog, in Santiago de Compestella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.