Camino Portugues Caldas de Rei O Pino

18 oktober, 11 km zonnig 22 graden, later regen Caldas de Rei – O Pino

Caldas de Rei betekent bronnen van de koning. Warmwaterbronnen, heerlijk om vermoeide voeten te verwennen. Ook een plek waar pelgrims elkaar ontmoeten. Wijntje erbij tapas. Voor ons niet, we gingen er heen vlak voor het eten.

Vandaag starten we met het eerste deel van de etappe van Caldas de Rei naar Padron. Van de vorige Camino met de geplande afstanden (10-15 km per dag) waren we tot de conclusie gekomen dat 19 km te ver voor ons is. In 2-en delen en op zoek naar een overnachting halverwege. Dat kan, maar dan kom je in de algemene herberg van Valga. Deze keer kies ik zoveel mogelijk voor lage bedden en uiteindelijk is de keuze 2 nachten in Caldas de Rei.

Ne het voortreffelijke ontbijtbuffet van albergue/hotel Cruceiro gaan we wat later dan gebruikelijk op pad. Het is een erg mooie glooiende etappe. We treffen een onbewolkte blauwe lucht en dat maakt Galicië nog mooier.

Met de zon erop, komen de herfstkleuren beter tot zijn recht. En wat denk je van zonlicht op een spinnenweb……als je die kunt vangen in een foto……

Na 6 km komen we bij cafe Esperon. Een pleisterplaats voor de pelgrims die willen ontbijten of even rusten. Een stempel halen kan ook. Sello in het Spaans. We hebben de tijd en nemen het ervan.

Daarna volgt het dorpje Carrecedo met de karakteristieke kerk. We klimmen verder omhoog naar de Alto Corgullon op 165 meter. De daling erna geeft mooie vergezichten.

In O Pino zijn we nog precies op tijd om de bus van 13.10 te halen. “Buspelgrims?” We gaan terug naar Caldas de Rei om te overnachten. Morgen gaan we verder waar we zijn gebleven en kunnen met de bus naar O Pino. Er zijn ook buspelgrims die stukken overslaan om minder te lopen en toch 2 stempels per dag te halen. Dat doen we niet. Elke meter lopen we zelf 🦶. Stapje voor stapje komen wij er ook.

We denken bij de goede bushalte te staan en Marion houdt de bus tegen. Die stopt. Blijkt dat we niet bij een bushalte staan, maar bij iets wat op een bushalte lijkt🤔. De chauffeur moppert een beetje en besluit ons toch te laten instappen, als we maar een mondkapje opzetten. Een wandeling van een ochtend, een busritje van 10 minuten.

In Caldas de Rei zoeken we een plek voor ons etappe drankje en komen in een heel chique hotel terecht, Pousada. We vragen of we wat kunnen drinken en voelen ons zeer welkom. Ons terras is voor iedereen, zegt ze. Dat doet goed en samen sluiten we hier onze wandeldag af. Morgen op naar Padron.

1 reactie op “Camino Portugues Caldas de Rei O Pino

  1. Fijn om jullie te volgen ,het roept vele herinneringen op zo naar Padron
    Geniet ervan dat jullie dit kunnen en mogen doen.
    Kanjers zijn jullie allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.