Camino Primitivo Tineo Samblismo

24 september, 18 km, veel regen, af en toe droog 18 graden

Langzamerhand komen we ook wat hoger. Vandaag naar de Pico de Puliares op 910 meter. Direct vanaf Tineo begint de stijging.

Gisteren waren de weersverwachting verschillend. Het ene bericht was droog, de meesten hadden toch wel regen in de verwachting. Zo ook toen we na het ontbijt in het hotel Palas de Meres de deur uitgingen.

Het pad boven Tineo loopt door de bossen. Waarschijnlijk is er bij mooi weer een prachtig uitzicht. We zien alleen mist en gaan voorzichtig over de bospaden, die al bedekt zijn met bladeren. Liggen er gladde stenen onder? Je weet het niet, dus we blijven voorzichtig.

Later wordt het even droog en nemen na 2 uur wandelen even pauze. Pas in Campiello is er horeca en dat is na 13 km.

De mist trekt wat op en we zien iets meer van de omgeving. Onderweg komen we geestelijken uit Brazilië tegen. Ze bidden onderweg, beginnen met Ave Maria. De 2 nonnen lopen ook in habijt. Wel een grappig gezicht: wandelschoenen in combinatie met een habijt. In Campiello zien we ook veel pelgrims die ook met ons in Tineo waren. Omdat er daarvoor geen horeca is, heeft iedereen tegelijk pauze

Daarna gaat de zon wat schijnen en zien we wat meer van de omgeving. Van Campiello naar Samblismo is het nog ongeveer 5 km. Veel van de pelgrims gaan vandaag naar Pola de Allende. De herberg in Borres blijkt gesloten.

Morgen is het de Hospitales of over Pollo de Allende. De keuze paal hebben we al gezien. Iets verder ligt de herberg van Samblismo. Wat gaan we doen? Vragen we ons af. De aardige meneer van de herberg in Samblismo verwacht iets beter weer en zegt ….ga het avontuur aan, en ga de Hospitales doen…

Het etappe drankje is weer verdiend. Op naar de Hospitales…….

5 reacties op “Camino Primitivo Tineo Samblismo

  1. Jammer van het weer in het begin van de dag mensen! Voorzichtigheid geboden met het wandelen. Fijn om te zien, dat er geen problemen zijn geweest.

  2. Annemieke, heel erg fijn dat ik jullie mag volgen.
    Ben onder de indruk , van de prachtige verhalen
    en mooie foto’s.
    Veel wandelplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.