Camino Primitivo Cadavo Baleiro Lugo

29 september, 31 km,veel buien 13 graden

Het klopt dat er veel minder hoogteverschillen zijn op deze etappe. Vlak is het niet, het blijft licht stijgen en dalen. De uitdaging voor ons is de afstand. En …ook dit hebben we kunnen halen.

Het is al gelijk aan het regenen als we naar het ontbijt cafe gaan. We bereiden ons voor op een natte dag. Op deze afstand is er alleen in Castroverde horeca. Hier treffen we veel pelgrims die ook onderweg zijn. We hoorden dat er op dagelijks minstens 50 pelgrims op pad zijn. Heel erg leuk om steeds dezelfde mensen terug te zien.

We hebben ook af en toe een droog moment. Zo ook als we 2 uur verder bij Gonzar een pauzeplek met zitjes vinden. Daar zijn we blij mee. Als het droog is hebben we wat meer om rond te kijken. Speciaal gevormde bomen b.v. die wel een monster lijken…..

We komen vandaag bij de 100 km paal. Net voor Lugo is het 100…en nog wat. Een mijlpaal bereikt. Het voelt als…we zijn er bijna. Het vertrouwen groeit dat we dat ook kunnen. Door de poort van de stadsmuren komen we het centrum binnen. Dit hebben we alvast in de pocket.

We hebben ons etappe drankje op Plaza Mayor. Net als we daar zitten, komt er een enorme plensbui. We zeggen nog tegen elkaar, we boffen. Zo erg hebben we het niet gehad…

Nog 4 wandeldagen te gaan…..

4 reacties op “Camino Primitivo Cadavo Baleiro Lugo

  1. Wat een geploeter, lieve mensen. Die regen, mist en kou, daar moet je ook tegen kunnen en het pad wordt er door de regen niet beter op. Al die kilometers gaan ook in de benen zitten, iedere dag een beetje meer maar jullie doen het toch maar. Je kunt zien dat de sfeer heel goed is in de groep. Jullie zijn echt kanjers!
    Hopelijk houden jullie het vandaag droog, nog 100 km. te gaan, het eind is in zicht, hou vol.

    Groetjes Susan Moerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.