Camino Primitivo Fonsagrada Cadavo Baleiro

28 september, 25,5 km, veel regen 13 graden

Pfff wat een heftige dag. Tot 2 x toe een enorme klim, vooral de laatste naar A Lastra heb ik als zeer zwaar ervaren.

Volgens het boekje de laatste etappe met zoveel hoogteverschillen. Eerst gaan we naar Real Hospital De Montouto. Er zouden windmolens te zien zijn op deze hoogte. Wij zien alleen een paar bomen. De omgeving wordt volledig aan het zicht onttrokken door de mist en regen. Montouto is na 9 km. We zijn dan echt toe aan pauze. Het is volop in de wind en extreem koud.

Daarna dalen we flink en hopen bij Paradavella te kunnen pauzeren. Helaas is ook deze fantastische pauze plaats gesloten. Wij hebben altijd voldoende bij ons en zitten er overdekt met onze eigen spullen.

Daarna begint de stijging naar A Lastra. Er lijkt geen eind aan te komen. Met enorme inspanning op de top van ons kunnen klimmen we naar boven. Annemiek wacht ons boven op en maakt wat foto’s van ons. De vermoeidheid is goed te zien.

De buien blijven elkaar opvolgen. We hebben gelukkig ook af te toe een droog moment. Na A Lastra vinden we een bar die wel open is. Uitgeput hebben we daar eindelijk een plek om binnen te zitten.

Vlak voor onze eindbestemming krijgen we nog wat extra heuveltjes. Inmiddels vinden we die mee vallen. Omdat we boven al zien dat we als we beneden zijn weer omhoog moeten, denken we toch even. “Nee he?” Het gaat goed!

We zijn blij dat we er zijn. In Albergue Porta Santa worden we gastvrij ontvangen en hebben een eigen 8 persoons kamer. Ernaast vinden we een bar voor ons etappe drankje. Trots op onszelf dat we ook deze monster etappe hebben kunnen afronden.

7 reacties op “Camino Primitivo Fonsagrada Cadavo Baleiro

  1. Wat ben ik blij dat we op dr Primitivo vanaf 5 september geen druppel regen hebben gehad en elke dag een heerlijk zonnetje. Ik kan niet tegen die kou! Brr! Grr! En…. ’s nachts….. koud! Hopelijk hebben jullie het allemaal heerlijk warm. Als jullie arriveren bij Ton en Ria…..doe ze de hartelijke groeten.

  2. Wat een ellende na de voorgaabde dagen die ook niet mis waren. Ik bewinder jullie en denk bij mij zelf: dit zou mij niet lukken. In die regen en kou, vreselijk. Hou vol nog een oaar dagen En vooral VSMOS

  3. Wat een ellende na de voorgaabde dagen die ook niet mis waren. Ik bewinder jullie en denk bij mij zelf: dit zou mij niet lukken. In die regen en kou, vreselijk. Hou vol nog een oaar dagen En vooral VAmos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.