Camino Primitivo Castro A Fonsagrada

27 september, 21 km, droog 13 graden

Vandaag is het hoogtepunt ook weer echt een hoog punt. We passeren de bergpas El Acebo op 1021 meter.

Deze nacht had het een beetje geregend. Wij boffen met alweer een droge dag. We zijn prima verzorgd in herberg Juvenile in Castro. Allemaal 4 persoonskamers, de was wordt gedaan, heerlijke maaltijd en ook een goed ontbijt met zelfs yoghurt. Met zo een goede basis en nachtrust kunnen we zeker op pad. Alweer een nieuwe dag……

Eerst geleidelijk, later een forse stijging naar El Acebo. De zon komt een beetje tevoorschijn. Net genoeg om de mist te kleuren. Het lijkt wel zilver. We lopen tot aan de windmolens. Het is toch zeker 8 km stijgen. Intussen genieten van de vergezichten.

We klimmen steeds beter. Precies zoals het voor jou goed is. Wanneer is het goed? Als je zodanig tempo en grootte van je passen hebt, dat je niet uitgeput raakt. En zo heel lang door kunt lopen. Met deze zware etappes erg belangrijk. De een start graag snel, de ander wat langzamer, er zijn er ook bij die bijna op vol tempo naar boven kunnen. Je leest het goed. Ieder van ons komt boven. Als we bijna boven zijn passeren we de grens van Asturias naar Galicië. Niet heel goed te zien. Helaas is de markering verdwenen….

In Asturias is de richting van de schelp, die richting waar de lijnen samen komen. In Galicië is het andersom. Maar let op…..zeker niet consequent. Vandaag zouden we 2x een bar tegen komen. Die van El Acebo was nog gesloten toen we er langs kwamen en ook de bar 6 km was op dinsdag dicht. Natuurlijk hebben we altijd wat voorraad bij ons.

Vanaf El Acebo stijgen we nog wat verder. Daarna is het vrij vlak, tot we dichtbij Fonsagrada komen. Daar krijgen we nog een laatste stevige klim te doen. Zie dat laatste puntje op de profiel kaart. Nog even 113 meter stijgen. We zien Fonsagrada al van ver liggen. Toch niet weer omhoog? Jazeker wel, die kan er ook nog bij

Het kerkje dat we onderweg tegenkomen is helaas gesloten. Wel is er een mooie akoestiek. Ada trakteert ons op een prachtig lied.

Het was weer een prachtige Camino dag…..

3 reacties op “Camino Primitivo Castro A Fonsagrada

  1. Geweldig gelopen weer allemaal, stevige klim geweest vandaag. 3 jaar geleden liep ik zelf de Primitivo, prachtige natuur en via jullie weer heel mooie herinneringen die opkomen. Buen Camino!

  2. Iedere dag kijk ik weer uit naar jullie verhalen. Fijn om op deze manier jullie bijzondere tocht te volgen. Dit was een pittige klim mensen. Wat knap dat jullie dit toch weer maar gedaan hebben.

  3. Super herberg in Castro en super vriendelijke vrouw
    Kan me de laatste stijging voor Fonsagrada nog goed herinneren na zo’n dag
    Maar wees niet bevreesd het kan erger eerdaags🥲

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.