Dagwandeling Posbank

30 juli, 16 km, zonnig, 25 graden

Een pareltje is de NS wandeling Veliwezoom van Dieren naar Velp. Zeker omdat nu de heide in bloei komt. Deze NS-wandeling is een echte aanrader. Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg. De wandeling is te vinden bij NS dagje uit/wandelen.

We gaan op pad met Elly, Annemiek, Netty en Ineke

Vanaf station Dieren zijn we snel in de natuur en wandelen door de beukenlanen. Een poortje lijkt het wel, dat ons heerlijke schaduw geeft. Net na de start komen we bij de Carolina hoeve. Die is al open als we er langskomen…een extra koffie stop. Dat vinden we een goed idee.

Het mooiste deel is over de Posbank. Glooiend en nu met de mooie paarse gloed. Op deze zaterdag is het nog erg rustig. Alleen bij het Paviljoen de Posbank begon het war drukker te worden.

Vlakbij Velp komen we weer in de bossen met de bruggen.

Het was een heel gezellige dag. Tot een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.