Dagwandeling Reindersmeer

5 augustus, 17 km, halfbewolkt 23 graden

Deze trage tocht Nieuw Bergen is zeker de moeite waard om naar noord Limburg te rijden. Met dank aan Tiny, die deze heeft aanbevolen. Door natuurpark de Maasduinen en rondom het Reindersmeer, niet ver van de Duitse grens. Ook vandaag realiseren we ons dat er zoveel mooie plekjes in Nederland zijn.

Lees aan het einde van dit verslag voor de beschrijving van de route.

Vandaag gaan we met 4 op pad. Gerard, Mieke, Dina en Bernadette.

De heide staat volop in bloei. Misschien is het extra snel gegaan door de regen hier van de afgelopen nacht. Het is altijd mooi om door bloeiende heidevelden te wandelen en zeker als het gebied voor mij onbekend is. Een verrassing….

Bij het Reindersmeer werd het toch wel erg donker. Het zal toch niet gaan regenen? Ja, ook dat was een verrassing. We zitten op het terras aan het Reindersmeer en een korte hevige bui trok over het meer

Om daar te komen hadden we vlak daarvoor een trekpontje. Max 8 personen kunnen erop. Daar rondom het Reindersmeer was het gezellig druk. We werken goed samen en troffen daar ook wat Duitse gezinnen, samen naar de overkant.

Op het laatste stuk van de wandeling komen we door de gemeente Dennen en over de zandverstuiving op de Gemeente Heide. Even ploeteren door het zand. Intussen werden we getrakteerd op steeds meer zon. Kortom een mooie wandeldag!

Beschrijving volgens de makers van deze route: We maken een mooie wandeling in het Nationale Park De Maasduinen. Het is een stevige tocht, puur natuur. Alleen in de omgeving van het Reindersmeer kan het wat drukker zijn. We lopen vanaf de rand van Nieuw-Bergen rondom het Eendenmeer, een prachtig waterrijk gebied dat de laatste jaren in ere hersteld is. De route vervolgt langs de rand van de flink heuvelachtige Maasduinen naar de nieuwe schaapskooi Putjesberg. Langs het Lelieven dat weer hersteld is en over de Berger heide met de Springberg naar de rand van het Reindersmeer. We lopen boven over langs de steile rand van het meer naar het trekpontje, waar we onszelf overzetten. Aan de overkant komen we al snel bij het sluizencomplex met het bezoekerscentrum en de bosbrasserie. We vervolgen de route met nog een flink stuk langs de hoge randen van het Reindersmeer. Het meer ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw na ontzanding voor de betonindustrie.

1 reactie op “Dagwandeling Reindersmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.