Camino Finistere finale

27 juli 13 km en naar de vuurtoren heen en terug +6 km

Yes! Onze droom om naar Santiago en Finistere te gaan hebben we kunnen bereiken. Van harte gefeliciteerd Monica, Annet en Joke.

Ook voor deze laatste etappe willen we graag dezelfde tijd vertrekken. De zon lacht ons al tegemoet als we uit albergue Moreira op weg gaan voor het ontbijt. We hebben er zin in om de laatste km naar Finistere te gaan ontdekken.

Eerst naar Corcubion. Het plaatsje dat vrijwel aan Cee vastzit. Daar is direct de stevige klim, zoals je op bovenstaand hoogteprofiel ziet. Zo klimmen we naar San Roque en dalen daarna naar Estorde.

Daar aan het strand van Estorde is een heel chique restaurant open voor een koffiestop. Met een strandje onder de palmbomen. We stellen vast dat het leven van een pelgrim “echt zwaar is😉” De zee zo glad als een spiegel. De lucht zo blauw, zo schoon. Dat zien we in Nederland zelden. Het is noordoosten wind, dat betekent hier direct uit de Golf van Biscaje.

Via Sardineiro en daarna echt de laatste klim voor Finistere zien liggen. Hoog uit de bergen gaan we naar beneden. Een magisch moment.

De laatste km lopen we over het strand. Mijn schoenen uit. Mijn voeten in het water. Dankbaar dat onze voeten ons zover hebben gebracht. 200 km zitten erop.

Bij deze route kun je een “Finistaelle” halen bij het touristenburo of de algemene herberg. Dat vinden wij erg leuk! We hebben het gehaald. Toppers, ik ben reuze trots. Vrijwel zonder blaren en andere ongemakken. Op 3 druppels na alle dagen droog. In de eerste week extreem heet. We kunnen ons nu voorstellen wat bevangen door de hitte is. En dat terwijl de grootste hitte pas na de middag kwam.

Met dit prachtige weer, kunnen we vast een mooie zonsondergang te zien krijgen. Al vroeg gaan we erheen, een wijntje mee (deze keer te krijgen in een pakje😉), hapjes erbij en zomaar genieten van dit speciale moment. Alsof het oud en nieuw is. Verwachtingsvol op naar je volgende stappen. De ervaringen van de Camino meenemen in je hart. Elke dag is een nieuwe start. Met “ik kan het” doorgaan in je leven. Meer zelfvertrouwen, minder beren. Ook voor mij was dit een hele speciale Camino. Een om niet te vergeten.

Met velen hebben we deze zonsondergang gezien. Echt genieten.

 

15 reacties op “Camino Finistere finale

 1. Mooie prestatie, ook voor jou Mieke. Je moet het maar doen, de zoektocht naar slaapplaats, “de weg” staat goed aangeduid … maar toch kan je soms nog mislopen. Dankjewel voor de mooie foto’s van de prachtige zonsondergang in Fisterra. Veilige terugvlucht. Welkom thuis! Jopat

 2. Wat een mooie afsluiting van jullie wandeling, genietend van een mooie zonsondergang. Proficiat dames, leuk om ook weer deze wandeling mee te lezen. Goede terugreis!

 3. Een mooie prestatie met een prachtige
  Afsluiting van de zonsondergang 🌆
  Dat hebben jullie toch maar zelf gelopen , Mieke dank voor het mooie weergeven van de wandeltocht !!
  Ik heb er van genoten .
  Goede reis naar huis en neem al deze mooie ervaringen mee🙏

 4. Gefeliciteerd Mieke, Joke en medewandelaars. Jullie hebben een prachtige route gelopen en aan te komen in Finistere, zo mooi om mee te maken. Geniet nog erg lang van de vele stappen die jullie gemaakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.