Dagwandeling Essche Stroom

1 juli, 15 km, licht bewolkt 20 graden

Voor deze wandeling starten we bij Halder, een Romeinse nederzetting waar 2 riviertjes samenkomen, de Dommel en de Essche Stroom. Na de wateroverlast van 1995 zijn de dijken verzwaard en heeft de Essche stroom zijn natuurlijke loop terug gekregen. Het gebied ligt tussen Vught en Sint Michielsgestel en dicht bij de A2.

Wat een mooi gebied. Vandaag waren Gerard en Monica aanwezig. Zij gaan binnenkort op pad voor de Camino vanaf Sarria naar Santiago. Ook Annemiek die in augustus mee gaat met de Camino Portugues. Leuk om ervaringen te delen met Ans, die helemaal van huis naar Santiago is gegaan. Natuurlijk ook welkom aan Dymphy, die eens wil ervaren hoe zo een dagwandeling is.

Die grote steen staat symbool voor de vondsten bij Halder. In 1962 is deze grote munt schat gevonden. Vele munten en gebruiksvoorwerpen. Wij zoeken nu vooral de natuur op. De Essche stroom met een wandelpad over hangbruggen.

We zien ook het Jacobskruiskruid met de rups van de Jakobsvlinder. Dichtbij de Essche stroom zijn 2 landgoederen te vinden, waar we over heen lopen, Eikenhorst, de Halse Barrier. Een maand eerder vol met bloeiende rododendrons, nu vooral schitterende wolken partijen weerspiegelt in het water.

Na de landgoederen komen we weer terug langs de Essche stroom en gaan we een klein stukje verder. Koffie en theehuis het Haantje is open en daar sluiten we onze heerlijke wandeling af.

1 reactie op “Dagwandeling Essche Stroom

  1. Erg mooie en gezellige wandeling met een mooi gezelschap.
    Ik heb ervan genoten en zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.