Camino Finistere Vilaserio Maronas

24 juli, 9 km, eerst mist later zonnig Vilaserio Maronas

Een bijzonder verrassende dag vandaag…… Eerst de geplande, korte etappe van Vilaserio naar Maronas in de mist. Later een uitstapje naar Muxia in de stralende zon.

Ook dat is Galicië. Een dag wandelen in de mist. Het zicht was beperkt, en wat is het dan een speciale sfeer. We gaan over verharde boerenweggetjes, en zien alleen schimmen in de mist en spinnenwebben met zilveren druppels. Het kunstwerk van de spin.

En ook details: in de mist zie juist die kleine dingen meer. Bijzondere tekens, de kool voor de Caldo Galego, bloeiende paarse heide. Het was nog te koud om op de grond te pauzeren. We kwamen na 2 uur lopen al bij onze bestemming aan. Graag wilde ik bij Casa Pepe overnachten. Inmiddels is er ook een herberg 7 km verder, Monte Aro. Ik denk erover die voor een volgende keer te doen.

Zo een vroege aankomst biedt mogelijkheden. Zullen we een uitstapje maken naar Muxia? Dat vraagt Annet. In de middag zou het zonnig worden en het is er zo mooi. Waarom niet? Dat heb ik geleerd de afgelopen jaren. Er komt een kans voorbij en die kun je kiezen. We regelen een taxi en we gaan op pad

We laten ons 5 km voor Muxia afzetten en lopen het laatste deel naar Muxia. Wat een ervaring. Na een paar klimmetjes zien we daar Muxia liggen. Over vlonders lopen we Muxia binnen. Intussen zien we steeds meer blauwe lucht. Het gaat een mooie middag worden.

We gaan eerst lunchen en zien op de menukaart empanade en broodje met gefrituurde inktvis. Dat willen Monica en ik wel proberen.

De kers op de taart is, dat we ook de vuurtoren, het kerkje en het monument gaan bezoeken. We klimmen en klauteren over de grote rotsen en zien de golven zo uiteen spatten. Wauw wat is het er mooi!

We hebben ons einddoel Finistere nog niet bereikt. Deze dag voelt toch alvast als beloning voor onze camino. We genieten er enorm van.

Tot slot klimmen we naar het hoogste punt, waar je overzicht hebt over Muxia en de zee ziet aan 2 kanten. Ook dit is echt een hoogtepunt!

Muxia bedankt 😃

8 reacties op “Camino Finistere Vilaserio Maronas

 1. 😪😪😪 voor ons maar heel fijn voor jullie. De camino geeft je onverwachts een mooi cadeau. Jopz

 2. Wat is het toch iedere keer genieten van jouw foto’s en het verslag erbij.
  Complimenten Mieke, en succes met de kilometers naar Finistere !

 3. Lieve pelgrims wat een
  Prachtige wandeling was het vandaag !!
  Ik heb mijn wandeling helpen
  De eerste chemo !! Met in m’ n hoofd en toch ga ik dit stuk van de camino
  Lopen .
  Geniet van het laatste stukje ! Ik geniet mee 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.