Camino Finistere Maronas O Logoso

25 juli, 17 km, wisselend bewolkt, 23 graden Maronas O Logoso

17 km vandaag is een uitdaging! In de planning probeer ik 10-15 km per dag aan te houden. Dat is niet overal mogelijk. Dat heeft vooral te maken met de etappe naar Cee van morgen. De bijna laatste herberg voor Cee is deze van O Logoso. Vandaag is het niet alleen de afstand, maar ook het hoogteprofiel.

Vlak na het ontbijt bij Casa Pepe kwam de zon over de velden. Zo een moment van de dag, waar je gewoon even naar gaat kijken. Hoe dichterbij de struiken, hoe donkerder ze kleuren. Ertussen wat ochtendmist en een volgende rij struiken. (Als ik kon schilderen, zou ik dat weleens willen proberen)

Op weg naar Monte Aro is het flink stijgen. De eerste 6 km 160 meter omhoog. Het voelt als iets meer dan vals plat op enkele stevige stijgingen na. Die voelen meer als: even flink aanpoten. Ook dat kunnen we inmiddels goed. Ik hoor Joke zeggen: “wat heerlijk ik ben niet buiten adem”. Toppers!

Na Monte Aro dalen we naar Olveiroa. Onderweg komen we de mensen tegen die ook in Casa Pepe overnachtten. Gezellig. Gisteren een mooie ontmoeting met een Tjechische jonge vrouw van 20. Hoe mooi is het als iemand op zo een jonge leeftijd erachter komt wat ze graag met haar leven wilt gaan doen en dat ik kan aangeven dat het heel gewoon is als je ervaart: “Jacobus provides” (Wat je nodig hebt op de camino komt naar je toe) Met dat in gedachten krijg ik vanzelf de Camino smile en zie het ook bij anderen. Ik zou een Camino zeker ook aanbevelen voor jongeren tijdens een vakantie of tussenjaar……

In Olveiroa hebben we even pauze voor we aan de laatste 4 km beginnen.

Dat is weer een stijging. Het is heerlijk wandelweer. Met het klimmen is de zon verstopt achter de wolken. Zo ervaren we het niet eens als een stevige klim. Diep beneden ons zien we een riviertje. Een mooi pad brengt ons weer naar boven.

Vrijwel ongemerkt komen we bij de herberg aan. Als ze me zien, roepen ze enthousiast: ” Mieke de Hollanda?” Het is al enkele jaren geleden, dat ik hier was. Ze kennen me nog steeds. We voelen ons van harte welkom.

4 reacties op “Camino Finistere Maronas O Logoso

  1. Wat hebben jullie al een boel geklommen (en gedaald). De schoenen zullen bijna versleten zijn 😝. Maar een beste afstand voor vandaag hoor. Chapeau!

  2. Dat paadje kennen we … reeds gefietst met al onze bagage.
    “De reis is vaak mooier dan de bestemming. Geniet onderweg. ” jopat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.