Camino Finistere Negreira Vilaserio

23 juli, 14 km zonnig, 25 graden Negreira Viaserio

Ooit gedacht dat naar Finistere vlak zou zijn? De etappe van vandaag laat zien dat er vanaf Negreira naar Vilaserio veel hoogteverschillen zijn.

Om van Negreira naar Zas te komen zou er een alternatieve route zijn. Die zien we niet. Ook vlak voor Vilaserio was er een alternatief. Niet gemarkeerd of verdwenen? Maps me geeft geen oplossing, dus volgen we gewoon de pijlen. Het lijkt of alle Camino paden opnieuw zijn aangelegd met vaak een gescheiden pad voor de pelgrims. Het is vandaag erg mooi weer. In de ochtend rond 13 graden, in de loop van de middag 28. Wanneer wij lopen wordt het max 22 graden.

Als we Negreira uitlopen valt ons een beeld op. Een vader die de wereld intrekt, met zijn benen stevig geworteld. Een kind probeert hem tegen te houden, een moeder kijkt triest. Soms moet je keuzes maken, waarvan je weet dat het goed is, ook al zou je hart je wat anders zeggen.

Het is nog licht nevelig als we Negreira uitklimmen. Omdat het niet zo heet is, gaan we niet om 6.30 uur lopen, maar rond 8 uur. We hebben ruim de tijd om 10-15 km per dag af te leggen.

We lopen over bospaden omhoog, en ook over landweggetjes,zodat we van de omgeving kunnen genieten. Voor wie overweegt na Santiago door te gaan…..we vinden het erg mooi en ook rustig. We komen ongeveer een 20-tal andere pelgrims per dag tegen. Rond 25 juli willen de meeste pelgrims in Santiago blijven, misschien is het daardoor zo rustig..😉

Tot onze verrassing vinden we een bar onderweg bij albergue Alto do Peno. Daar hadden we niet opgerekend. Deze bar ligt op 10 km na Negreira. Een goed moment voor onze 2e pauze.

We stijgen verder. Dat kunnen we aan. Als je bij een top bent en iemand kijkt omhoog, word je als het ware op de top gezet. De wereld aan je voeten, kansen en mogelijkheden. Hoe gaat jou weg verder?

Even een korte daling voor we in Vilaserio zijn. Voor het eerst ben ik in de zeer gastvrije herberg Casa Vella. Ze koken voor ons, een enorme tuin en binnen lijkt het een oude bibliotheek. We voelen ons er erg thuis. Een plekje in de schaduw of hangmat. Wat willen we nog meer?

3 reacties op “Camino Finistere Negreira Vilaserio

  1. Mieke ik wil volgend jaar dit mooie weer wat jullie nu hebben! Wat een verschil met onze tocht hé? Toen alleen maar regen en toch….. ik heb er prachtige herinneringen aan over gehouden. Heel veel wandelplezier samen.

  2. Neigreira … Olveiroa … Cee … Fisterra …het einde is in zicht. Ne inderdaad het is nog niet vlak, als fietser trap je nog liever aan 5km/u dan naast je fiets te gaan lopen. Tous les matins nous prenons le chemin, tous les matins nous allons plus loin… Fisterra roept mensen. Go for it. Jopat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.