Camino Finistere van O Logoso naar Cee

26 juli, 16 km zonnig 23 graden O Logoso naar Cee

Net na O Logoso staan we voor de keuze….Finistere of Muxia

We weten het wel. We gaan naar Finistere en dat betekent dat we naar het zuiden afbuigen naar het plaatsje Cee.

Tot onze verrassing was het meteen al zonnig. Hier in Galicië klopt de weersvoorspelling niet altijd. Is er zon voorspeld, dan is er bewolking en vandaag was het andersom, bewolking volgens de prognose en we hebben vooral zon. Alleen met het vertrekken was die even achter de wolken. We laten ons verrassen en krijgen het motto: het is altijd weer.

Het informatie centrum over de te kiezen route was nog dicht. Wel kunnen we even kijken of deze schoenen groot genoeg zijn. Ja! Ik pas er zelfs in met mijn grote (!) wandel schoenen.

De route gaat helemaal door een natuurgebied. Een pad met rechts en links uitzicht over het glooiende landschap. Eerst nog wat stijgen, later ook dalen.

Vandaag is ook de dag van de kerkjes. De eerste is dicht, we kunnen daar wat in het “libro d’or” schrijven. Andere pelgrims laten daar vaak wat achter De andere is open, we horen er mooie muziek en steken een kaarsje aan.

Dan zien we het plaatsje Cee liggen. We dalen af. De laatste paar km is het vooral dalen.

We overnachten in albergue Moreira met uitzicht op zee en Cee. Heel vlakbij zijn de watervallen van Cee, de Ezaro watervallen. Erg mooi! Daar gaan we een kijkje nemen en regelen een taxi om daar te komen. Nu met erg weinig water. Het is het einde van een rivier en een meertje. Als er regen is, komt er van veel meer kanten water. Een toeristische afsluiting van een heel mooie dag.

2 reacties op “Camino Finistere van O Logoso naar Cee

 1. Dank pelgrims 💫
  Wat een mooie route en op het eind prachtige rotsen daar wordt je stil van,
  Wat is de natuur toch prachtig .
  Veel licht ook voor jullie🙏

 2. Nog maar 1 stapdag en jullie pelgrimstocht zit erop. Neem alle ervaringen mee naar jullie verdere leven.
  “Stappen” is momenteel nog niet aan de orde, “gaan”
  lukt prima en fietsen gaat vlotjes. Alles komt goed dankzij jullie tocht waar wij in gedachten deel van mochten uitmaken. Dankjewel, jopat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.