Camino Finistere Augapeseda Negreira

22 juli, 10 km, bewolkt 21 graden Augapeseda Negreira

Deze etappe komt langs Ponte Maceira, een van de mooiste dorpen van Spanje. Om dit te bereiken gaan we eerst stijgen van 58 naar 272 meter, Alto do Mar de Ovellas.

Onderstaand kaartje is in de looprichting van links naar rechts. Vandaag vanaf Augapeseda voor de piek naar Negreira.

Het was een hele pittige stijging in 3,5 km. Voor ieder van ons goed te doen. Is zo een heuvel iets om tegenop te zien of heb je zoiets, ik probeer het, doe het rustig aan en ik kom er wel. Stapje voor stapje op je eigen tempo kom je er wel.

Onderweg worden we aangehouden door de Guardia Civil. Er wordt sinds 14 juli een jonge vrouw vermist op het traject Santiago, Finistere Muxia en of we ze misschien kennen. Het houdt ons bezig. Ik voel me altijd veilig op de Camino en zeker ik durf ook alleen. Als er lezers van dit blog onderweg waren op dit deel, laat het me weten. Ik stuur een foto.

Ponte Maceira is inderdaad erg mooi. We gaan onder de bruggen door, over de grote keien, klimmen en klauteren we naar de andere kant.

Er zijn op dat moment ook veel toeristen, die ons wel even wilden fotograferen.

Aan de andere kant van de brug kijken we bij de oude molensteen. Het water komt aan alle kanten door het gebouw. Voldoende kracht om een molen aan te drijven.

We slapen weer in dezelfde herberg als gisteren. Albergue San Jose. Meestal heb ik daar prive kamers voor de groep. Die waren allemaal bezet. Dus koos ik voor de herberg. Wat ik me herinnerde was de grote tuin en de grote zitruimte. Dat er zoveel pelgrims in een ruimte slapen was echt even schakelen. We hadden een hoekje met kasten een beetje afgescheiden, maar toch. Zou het niet teveel lawaai zijn als we gaan slapen? En hoe gaat het in de ochtend? Het bleek best snel rustig, maar deze ochtend bleef een telefoon vanaf 6 uur maar wekgeluiden produceren. Iedereen in de zaal werd wakker. Tot onze verrassing hadden we allemaal best goed geslapen. Komende nacht zal ook wel lukken……

2 reacties op “Camino Finistere Augapeseda Negreira

  1. Mooie etappe foto´s vrienden. Het loopt als een trein. Nog een paar dagen volhouden, de zonsondergang verwacht jullie in Fisterra … jopat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.