Camino del Norte Villaviciosa Pola de Sierro

24 juni, 27 km zonnig 23 graden

De 2e bergetappe vandaag….we hebben het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan. Daar gaan we voor.

Bij de herberg was geen ontbijt. Geen nood, we gaan in een bar ontbijten.Volgens ons hostal zou er zeker een bar om 7 uur open zijn. We liepen erheen en helaas. Wel open, nog geen ontbijt.We gaan het stadje uit en zien een bar open. Zo …ons ontbijt weer gered. Daarna gingen we op pad. Wat een mooi weer! Het zou de hele week slecht weer zijn en wat krijgen op deze etappe? Een hele dag zon. Dat is genieten!

Bij Casquita komt een mevrouw ons helpen. Op deze plaats splits de route. Je kunt de Camino del Norte vervolgen of naar de Camino Primitivo gaan. Dat doen wij. We gaan naar Oviedo en dan neem je de Camino Primitivo. De andere stad die is aangegeven is Gijon. Je zou ongemerkt rechtdoor lopen.

Vlak daarna begint eerst langzaam de klim. Later steil over een pad met gladde stenen. In de nacht is er veel regen gevallen en het is erg modderig. Dat betekent dat we goed focussen op de route en daardoor tegelijkertijd heel ontspannen zijn en naar boven klimmen.

Intussen zien we de mooiste landschappen aan ons voorbij glijden. Hier en daar kun je door de bomen de bergen van Asturias zien.

Na de top is het meer open en kunnen we zien waar we lopen. Na ongeveer 3 km begint de daling van ongeveer 100 meter in een km. Dat is zwaar voor je knieën. Als je dan kleine pasjes houdt en een beetje achter over leunt is het goed te doen.

In Pedrosa vinden we de eerste bar onderweg. We hebben er dan al 15 km opzitten. Daarna blijven we op het niveau van ongeveer 300 meter hoogte. Het is licht glooiend. Maar de km’s gaan tellen. De Camino die ik op maps.me loopt langs de weg. De Camino zoals die is gepijld wijkt ervan af en lijkt veel verder. We kiezen uiteindelijk voor de weg van de laatste km’s.

Het was een hele mooi uitdagende dag. Ieder van ons is op zijn manier de uitdaging aan gegaan. Ik ben trots op de wandelaars!

5 reacties op “Camino del Norte Villaviciosa Pola de Sierro

  1. Wat leuk Mieke dat jullie de Camino Primitivo kiezen. Nu wordt het volgen van je dagelijkse blog nog leuker, door de mooie herinneringen. Buen Camino voor allemaal. Groetjes, Rianne

      1. Ach, helemaal verkeerd begrepen, zie ik nu ook in je blog van vandaag. Hoe dan ook, ik heb weer genoten van jullie camino.

  2. Proficiat dames, het was leuk om virtueel met jullie mee te lopen. Zelf zou ik de stress op de luchthaven het ergst gevonden hebben, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.