Camino del Norte Colunga Villaviciosa

23 juni, 18 km, bewolkt en droog, later regen

De eerste bergetappe…..hoe zouden we dat vinden?

Verrassend….we lopen zo gemakkelijk naar boven dat we er amper erg in hebben. 100 meter stijgen in 3 km. Iets meer dan vals plat, de conditie is zodanig gestegen dat we er niet meer moe van worden. Zo kunnen we met een gerust hart denken aan morgen met nog meer hoogtemeters.

Het zijn de kleine dingen die deze dag een mooie dag maken. Een vogel die fluit, de bloeiende bloemen, zomaar een engeltje op een lantaarnpaal.

Maar ook als we na 8 km na ons hoogste punt een picknick tafel zien bij een kerkje, waar we even kunnen rusten. Precies op het moment dat we er aan toe zijn.

4 km verder, in de buurt van Sebrayo, is er een gastvrij huis met een plaat om te zitten. Onder een horreo, in de schuur, maar ook staan er stoelen voor ons klaar. We treffen er ook alle mede pelgrims weer die met ons ongeveer dezelfde km afleggen.

Dan is het nog ongeveer 5 km, door een prachtige omgeving. Het is er glooiend en ongemerkt ronden we ook deze km’s af.

We zijn nu in een herberg, El Congreso in Villaviciosa. Prima plek in het centrum, zowat aan de route. Ernaast vinden we een plek voor ons etappe drankje. Nog 2 wandeldagen te gaan naar Oviedo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.