Camino del Norte Vidiago Naves

20 juni, 27 km af en toe regen 17 graden

Hemelsbreed is de afstand 22 km van Vidiago naar Naves. Dat is langs de weg en volgt niet de Camino. Unaniem besluiten we de mooie paden langs de kust op te zoeken.

Dit betekent dat de afstand 27 km wordt en dat is een hele afstand. We vonden het allemaal de moeite waard om deze route te kiezen. Het lijken niet veel hoogteverschillen, we voelen het zeker en het blijken er ook 670 hoogtemeters te zijn.

We hadden gevraagd of we van Vidiago terug naar de kust kunnen? De A8 ligt tussen Vidiago en de Camino, die volgens Gronze en in de boekjes wordt beschreven. Jazeker dat kan. We kijken goed op maps.me, gaan onder de snelweg door en komen zo weer op de route. Dit zijn o.a. die extra km’s. Bij vertrek regent het, en zo gaan we in de poncho’s op pad. Later blijkt dat die snel weer uitkunnen. De rest van de ochtend is het droog

We komen bij de Bufones de Arenillas uit. Door de spleten in de rotsen wordt het zeewater onder druk omhoog gestuwd en is te zien als waternevel die als een fontein zichtbaar wordt en duidelijk hoorbaar is. Ze kunnen wel 20 meter hoog zijn.

Het pad naar Llanes is bijzonder mooi. We stijgen en dalen en komen langs de mooiste stranden van Asturias. De grootste daling is voor Llanes. We zien Llanes al van verre liggen. Uiteindelijk zetten we de daling in.

Ook van Llanes naar Naves is wederom een pareltje. Bospaden, langs de kust over mooie paden, strandjes en imposante bergen die in de wolken zijn verstopt.

We gaan achter Barru langs naar Niembro met de kleurrijke huizen tegen een bergwand. Na Niembro dalen we af door een bosgebied.

Tenslotte komen we weer bij de zee uit. De snelweg, een 2 baansweg lopen onder elkaar. Zo weinig ruimte is er tussen de rotsen en de zee. Intussen is het harder gaan regenen en de wolken boven de zee zijn dreigend. Er komt nog meer aan.

We logeren in Hotel La Fonte in Naves. Omdat vandaag veel horeca dicht is, gaan we naar een wat grotere stad Nueva voor een goed restaurant. Dat hebben we zojuist een goed menu gehad. Ik had een stoofpannetje met setas (paddenstoelen) en een saus van geitenkaas. Goede energie voor een volgende wandeldag.

1 reactie op “Camino del Norte Vidiago Naves

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.