Camino del Norte Serdio Vidiago

19 juni, 23 km, veel zon 22 graden

Met deze heerlijke wandeltemperatuur en zon was het fijn wandelen en dat op zo een mooie afwisselende route.

De route start direct bij ons hostel El Corraluca. De zon is al op, we hebben een pad door de bossen naar Munorrodero. We konden kiezen over de weg, met dit mooie weer kiezen we graag het onverharde pad.

Dan gaan we op weg naar Unquera. We passeren 2 keer een rivier, Rio de Tina en een uitmonding van de zee, precies de grens tussen Cantabrië en Asturias. Unquera is een gezellig grote stad waar net een wielerwedstrijd start.

Direct daarna volgt een steile klim naar Colombres. Een stijging van 100 meter in korte tijd. Ieder op haar eigen tempo komt boven. Even uitblazen en dan kunnen we weer verder. Als we omkijken zien we Unquera onder ons liggen.

Colombres is bekend om statige villa’s in mooie kleuren. In 19e en begin 20e eeuw gingen vele Spanjaarden naar Latijns Amerika. De welvarende kwamen terug en bouwden de mooie villa’s.

De verrassing van vandaag was na Colombres. We zien al gauw de zee en de pijlen wijzen ons naar een pad langs de zee. Zoiets zou je kunnen dromen, als je aan de Camino Del Norte denkt, een pad hoog over de rotsen, de golven slaan tegen de rotsen, we horen niets anders dan de golven van de zee.

We klimmen hier en daar over hekjes en volgen een pad, wat de goede richting uit gaat. Pijlen zien we even niet meer, zolang we de zee aan de rechterkant houden gaan we goed.

Vlak voor Buelna komen we terug op de oorspronkelijke route langs de weg. We hebben er pauze. Daarna is het nog een km of 5.

We kunnen via Buelna weer terug naar zee. Een breed wandelpad licht glooiend naar Pendueles. Wederom hebben we uitzicht op zee. Hier en daar kleine strandjes, de zee klettert tegen de rotsen.

We overnachten in Vidiago, albergue El Caseron de Vidiago. We wisselen een beetje af, een herberg, pension, hotel. Steeds weer even schakelen, hoe zal het zijn? Hoe is ons bed? Nu hebben we een slaapzaal met 8 stapelbedden voor ons alleen.

Het was opnieuw een prachtige dag…..

4 reacties op “Camino del Norte Serdio Vidiago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.