Camino del Norte Naves Ribadesella

21 juni, 17 km, droog meest bewolkt 18 graden

Deze ochtend in Naves bij pension La Fonte kregen we ontbijt onder de “horreo”. Hier in Asturias staan die velen. Ze werden vroeger gebruikt als opslagplaats voor granen, groenten en maïs

Opgewekt gaan we daarna op pad. Het belooft een droge dag te worden. De zon laat zich even zien.

De route van vandaag is vooral door het binnenland over boeren weggetjes en onverharde glooiende paden.

Alleen in Nueva vind je horeca en gelegenheid om boodschappen te doen. Tussen Nueva en Ribadesella is verder geen horeca en winkel mogelijkheden. Het is hier op de Camino del Norte rustig. De pelgrims die we in het begin dagelijks zagen, hebben grotere afstanden gekozen. Wel zien we dagelijks een klein aantal nieuwe pelgrims.

Na Naves lopen we eerst langs een pad direct langs de weg. Wel apart en met bomen en struiken afgescheiden van de weg. Het mooie stuk volgt daarna, wanneer we door een weide omhoog klimmen naar een kerkje, Iglisia San Pedro. Hier naast is een prachtig gelegen herberg, Rectoral Pria (in Pieneros)

Daarna volgen de paden en boerenweggetjes versierd met geverfde stenen. Mooi om even bij stil te staan.

Als we Ribadesella naderen komt de zon wat vaker te voorschijn. Het lijkt precies bij de kust te zijn. Over de heuvels hangt de bewolking, alsof het lijkt dat het elk moment kan regenen.

Nog vrij plotseling zijn we in Ribadesella. We komen precies bij ons pension uit. Direct in het centrum, zodat we direct in de buurt een cafe/restaurant vinden voor ons etappe drankje.

We merken dat we 17 km niet meer ver vinden. we zijn nu 1 week onderweg en in die week merk je dat de conditie stijgt . Het mooi gelegen stadje Ribadesella is zeker de moeite waard om rond te kijken. Gelegen aan stranden en in de monding van een zee arm. Ongeveer 1 km van het stadje vind je deze rotspartijen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.