Camino del Norte Ribadesella Colunga

22 juni, 21 km droog 20 graden

Een wonderschone dag vandaag! Voor ons een laatste dag langs de kust, een onverwacht droge wandeldag en tenslotte: het begint pas te regenen als we er zijn. We voelen ons rijk met deze ervaring…..

We gaan eerst in een cafe ontbijten, dat om 8 uur open was. Daarna gaan we over de brug van Ribadesella naar het westen. Op dat moment is het windstil. De kleurige huizen weerspiegelen in het water.

We zijn eigenlijk verrast dat de zon een beetje schijnt. Enkele dagen geleden lazen we het weerbericht dat het elke dag zou regenen. Net na Ribadesella dalen we naar het eerste strand af. Je ziet aan de wolken dat het dicht in de buurt regent. Als je daalt en je ziet dan de prachtige natuur in combinatie met de wolken kunnen we alleen maar genieten.

We zijn bijna 2 uur onderweg als we een bordje zien naar een bar en winkel in Vega. Intussen stijgt en daalt het. Het zijn rustige wegen langs mooie dorpen. Iedere bocht en elke heuvel geeft andere vergezichten.

Na Vega zien we de een na de andere baai. Rotspartijen, zandstranden, paadjes die ons weer naar een andere baai leiden. Klimmen, dalen, bij de zee zien we vaak blauwe luchten. Rondom de bergen dikke bewolking.

Als we na 2 uur willen lunchen, zien we een picknick plaats direct aan zee. Alles klopt, de km’s, de tijd, het uitzicht. We zijn dan bij Playa de la Beciella.

Ook daarna hebben we tot en met La Isla paden hoog langs de stranden. We passeren al stijgend en dalend rotspartijen om weer bij de volgende baai uit te komen. Het is intens genieten. Als we hier zo lopen, is het net of mijn hoofd totaal leeg is. Ontspannen glijden de km’s onder onze voeten.

De laatste km’s lijken langs de N632 te lopen. Er is voor gezorgd dat het een mooi glooiend pad is, over smalle paden. Ook die paden zijn erg mooi.

We logeren vandaag in hotel El Meson in Colunga. In Colunga is geen albergue en wij vinden het prima om 2 persoonskamers te hebben. Het etappe drankje is gewoon voor de deur. Dat is handig. Vanavond gaan we naar Hotel Vega voor ons menu. Dat is hier in deze regio niet voor 20.00 uur.

3 reacties op “Camino del Norte Ribadesella Colunga

  1. Wat ziet het er allemaal mooi uit dat is genieten als ik het allemaal lees ! Met mooie Paden om te lopen!!
    Ik geniet van de dag verslagen. 🙏
    Buen Camino

    Groet Jopie Beentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.