Camino Français Murias de Rechivaldo naar Foncebadon

16 mei, 21 km, droog bewolkt 16 graden

Er is ook weleens een dag bij dat je denkt, waar ben ik aan begonnen of is het genoeg zo? B.v. als je een keer minder geslapen hebt, pap in je benen hebt en het net lijkt of je niet vooruit komt…..Hoe ga je daar mee om? Bij mij is er meestal een berusting, dat komt wel goed, morgen slaap ik weer beter. We peppen elkaar op en kijken dan vooral hoe ver we al gekomen zijn. Het was ook geen eenvoudige etappe vandaag met maar liefs 500 meter stijgen en hele kleine dalingen

Ook herberg Casa Flor is heel prettig. De kamers een beetje klein, en een douche en wc in een ruimte, maar wel een kamer voor onszelf. We hadden een heerlijke maaltijd en een goed verzorgd ontbijt. Wat willen we nog meer. De etappe van vandaag heeft eigenlijk 3 delen. De eerste 10 km een stijging van 100 meter. Dat is een soort vals plat. Naar Rabanal  in 7 km 150 meter erbij en de laatste 5 km naar Foncebadon 250 meter. Naar Rabanal is het voortdurend een pad langs de weg.

 

In El Ganso is de bekende Cowboy bar. Na de kerk is er ook een, bij herberg Gabino. Daar is een winkeltje bij en de eigenaars zijn erg aardig. Wij hebben daar even pauze en vinden er ook de snelle wandelaars.

Het mooiste deel van de etappe is van Rabanal naar Foncebadon. Witte en gele brem, grote heide struiken en….de zon breekt ook later door. Ook al ervaren we het als zwaar, we kunnen toch van de omgeving genieten. We weten nog hoe het moet. Kleine pasjes, zo langzaam dat je niet hoeft te hijgen en uren door kunt gaan. Dat was deze laatste 5 km wel nodig. We deden er zeker 1,5 – 2 uur over.

En dan zijn we in Foncebadon. Een dorpje met vrijwel alleen herbergen en een enkel winkeltje. We kijken terug over het dal en zien hoe ver we zijn gestegen. Het was weer een topdag. We komen binnen bij albergue Convento en zien onze wandelmaatjes in de hoek aan het etappe drankje. Dik verdiend vandaag!

 

4 reacties op “Camino Français Murias de Rechivaldo naar Foncebadon

 1. Zo dat was een wat zwaardere dag zo te lezen ..maar jullie hebben t weer geflikt …..soms moet je door de zure appel heen bijten

 2. Geweldig gedaan allemaal! En wat een pittige dag zeg met 500 m klimmen!
  Veel succes de komende etappes!
  Groeten van Ada

 3. Wat zijn jullie een bikkels Pelgrims en zovele dagen al .
  Houd de moed erin dat is elke dag weer !!
  Groet Jopie 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.