Camino Français Triacastela naar Sarria

21 mei, 19 km 18 graden, vooral droog, bui van 10 minuten

De dag begon met de keuze, ga je over Samos of ga je rechtstreeks naar Sarria. Over Samos is 25 km, rechtstreeks is 19 km. Direct bij het verlaten van Triacastela is de splitsing. Toch zijn er pelgrims die zich vergissen en ongemerkt toch met de 25 km wandeling beginnen. Hier is het dan ook rechtsaf, als je rechtstreeks wilt gaan.

Deze nacht heeft het veel geregend en de temperatuur is gezakt naar ongeveer 15 graden. Als het dan geregend heeft is er hier in Galicië een mist in het dal. Met de zon er op is het voor ons een mooie start van de dag.

We klimmen naar Alto Riocabo op 910 meter. Niet zo hoog als enkele dagen geleden, maar er zitten steile stukken tussen. Tot onze verrassing lopen we deze keer mensen voorbij, die ons eerst in te hoog tempo inhaalden en daarna uit stonden te hijgen. Misschien nog niet zoveel ervaring…? Intussen zien we naast mooie bospaden ook prachtige vergezichten.

Nog een andere verrassing was dat de alternatieve bar na de top open was. Hier treffen we Ansje en Michiel die meestal net voor Ineke en mij zijn. Je kunt daar wat fruit kopen en koffie kopen, die je uit een jampotje drinkt. Een heel relaxed moment. We laten wat geld achter als donativo bijdrage. Net buiten de poort zien we ook een labyrint.

In de middag was regen voorspeld en we zien ook donkere luchten aankomen. Helaas treffen we toch wat regen. Bij Pintin nemen we nog even pauze, en kunnen eindelijk een Boadilla con tortilla Français bestellen. (Broodje gebakken ei) We treffen daar een groep Columbianen, waarvan een priester. Hij spreekt me aan en heeft het over een massage met een stok…. Ik laat het toe en het voelt goed. De anderen hadden muziek aan en waren salsa aan het dansen. Een bijzondere ontmoeting.

Net in Sarria is een informatie kantoor open. We kopen daar een nieuw pelgrimspaspoort, omdat die van ons bijna vol is en we vanaf Sarria 2 stempels per dag nodig hebben. Daarna klimmen we de lange trappen op naar het centrum. Moeten we die echt op? Ja, die kunnen er ook nog bij. Deze dag was relatief eenvoudig en relaxed, op dit lastige staartje na….

We logeren in albergue Don Alvaro en hebben er een 6 persoons kamer met allemaal lage bedden….we worden weer verwend. In het restaurant ernaast drinken we samen ons etappe drankje. Nog 120 km te gaan.

1 reactie op “Camino Français Triacastela naar Sarria

  1. Hallo Pelgrims , nu al weer in Sarria
    Wat hebben jullie veel km. Gelopen en wat gaan jullie goed .
    Het blijft erg mooi om jullie elke dag te volgen met de mooie foto’s ..
    Buen Camino

    Gr. Jopie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.