Camino Français Trabadelo naar Laguna de Castilla

20 mei, 18 km, zonnig en heet 30 graden

Soms heb je dat bij een overnachtingsadres. We voelen ons verwend. Dat is zo bij pension El Puente in Trabadelo, dat gerund wordt door de Nederlandse Elly uit Rotterdam. 2 persoonskamers, een heerlijk vegetarisch menu en ook een ontbijt voor de vroege vogels. Een prima plek om in 2 etappes naar O Cebreiro te gaan. Zeker aan te bevelen.

Je ziet het niet zo goed, naar de route vanaf Trabadelo naar Herrerias stijgt voortdurend. Ruim 13 km vals plat, alsof er iets aan je rug trekt. Voor mij betekent het al: aanpassen met kleinere stapjes en zorgen dat ik niet buiten adem komt. Ook hier geldt op tijd wat eten. Ik heb in het verleden de “hongerklop” ervaren en dan is de energie van mijn “loopmotor” volledig op. Als je te laat wat eet, kun je je echt naar voelen. Zo zorg ik dat ik altijd wat te eten bij me heb.

Naar Herrerias loopt de Camino langs de weg. In dit dal is hoog boven ons ook de snelweg te zien. Gebouwd op grote pilaren om de hoogteverschillen te overbruggen. Ook vandaag zijn het de kleine dingen die de dag kleuren.

Na Herrerias gaat de stijging pas echt goed starten. Van 700 naar 1150 meter in 6 km, dat is hard werken. Zeker met deze hitte. Gelukkig is er een deel in de schaduw. Vlak voor La Faba treffen we Michiel en Ansje die in de schaduw hadden gepauzeerd en wat gegeten.

Door het open veld stijgen we verder omhoog. Onverharde wandelpaden, ernaast witte en gele bloeiende brem. Uitzicht op de bergen voor ons die ons morgen naar O Cebreiro leiden.

Met deze hitte zijn we blij dat we niet verder naar O Cebreiro gaan. Toen ik ging reserveren waren alle adressen vol. Het enige dat ik had kunnen proberen is de algemene herberg. Daar slaap je met 50 op een grote kamer, met stapelbedden die ook nog tegen elkaar staan, met een gangetje van 50 cm. Dat wilde ik niet kiezen….zo verblijven we in herberg La Escuela in Laguna, 2,5 km voor O Cebreiro op een eigen 6 persoonskamer. (Met dank aan Hinke) Die km naar O Cebreiro komen er morgen bij. Maar eerst het verdiende etappe drankje van vandaag.

4 reacties op “Camino Français Trabadelo naar Laguna de Castilla

 1. Ongekend! Om zo in de hitte van 30°C nog te klimmen! Chapeau! Dat doet menigeen jullie niet na, 🥵⛰️dat etappe drankje was dubbel en dwars verdiend, vandaag!
  Nog 10 dagen dan hebben jullie je doel bereikt.
  Enorme prestatie, Ineke!!!

 2. Ik geniet elke dag van het verslag van jullie tocht.
  Ik liep hem in 2014 vanaf mijn voordeur, vier maanden na het overlijden van mijn vrouw Judi. Zij staat in mijn hart gegrift, maar die tocht ook.
  Mooi is dat jullie overnachten tussen de grote etappeplaatsen in. Dat maakt het volgens mij minder massaal.

 3. Veel succes allemaal met het laatste stuk! 🍀 Ontzettend knap om in deze diverse weersomstandigheden zulke afstanden te lopen. Bedankt voor het mee mogen lezen ! 🙏🏻

 4. 30 graden, wat een kanjers 😄
  Met vriendin wel op die grote slaapzaal geslapen.
  Was wel een byzondere ervaring 😄😄
  Prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.