Camino Français Terradillos – Calzadilla de los Hermanillos

10 mei, 28 km zonnig 28 graden

In onze herberg Jacques de Molay zou het ontbijt om 7 uur zijn. Omdat het warm wordt wilden we toch wat vroeger vertrekken. Even 3 km starten en we kunnen ontbijten in Moratinos. Ik check even of dat kan en inderdaad dat gaat lukken. Zo vertrokken we in het donker. De weg was al iets verlicht. De zon komt om 6.45 uur op.

Bij Moratinos zijn oude bodega’s te vinden. Nog in gebruik voor voedsel opslag. Er zijn nog 2 families die daar zelf wijn maken.

De etappe van vandaag brengt ons op de helft van de Camino. Vlak voor Sahagun is daar een standbeeld van.

We waren van plan het certificaat van 1/2 weg de Camino te gaan halen. Dat kon tot voor kort in de Iglesia Senora la Peregrina. Daar is op dit moment een tentoonstelling en aan het begin van het dorp staat niet waar je de certificaten kunt halen. Bij albergue Cluny, in de eerste kerk in het centrum. We wilden niet meer terug gaan.🤔. Het loopt dus een beetje anders dan gepland. Wel zien we het beeld van “centro del Camino”. Alvast proficiat voor allen….de helft hebben we erop zitten.

De uitdaging van vandaag zit in het vinden van de groene route naar Calzadilla. Over de snelweg heen naar Calzada del Coto en dan niet terug gaan naar de Camino Français. We hebben ontdekt dat er altijd een oplossing komt, ook al kies je niet de juiste weg.🤔. Zo gaat dat op de Camino: er komt altijd een oplossing……

De Meseta laat zich op dit stuk goed voelen. Een weg van 8,5 km rechtdoor, zonder enige beschutting. Door de velden, met weinig aanwijzingen. Inmiddels maken we gebruik van locatie delen en zo kon ik Ineke bevestigen dat ze nog steeds op de goede weg zat.

We zijn blij en trots op elkaar, dat we deze dag met de vele km en de hitte hebben volbracht. We overnachten in Via Trajana met een zeer warm welkom. We hebben er lage bedden, een menu en ontbijt en (wat dacht je wat) een koud voetenbadje……(rara van wie zijn die voeten?)

 

6 reacties op “Camino Français Terradillos – Calzadilla de los Hermanillos

 1. Alvast proficiat,de helft zit er op wat een kanjers zijn jullie.
  Echte pelgrims met de juiste instelling.
  Loop vaak in gedachte mee👣👣😍

 2. Hallo toppers wat zijn jullie goed bezig petje af hoor en dat met dit weer. Geniet met veel plezier ook van de 2e helft maar dat gaat zeker lukken. Groetjes aan Ans je doet het super en leuk om die bekende plekjes weer tezien. BUEN CAMINO allemaal.

 3. Beste Mieke,
  Ik wens jou van harte een heel gelukkige verjaardag! 😉 Momenteel stap ik de Camino Frances en ben ik in Astorga. Ik hoop dat we elkaar nog kunnen treffen bij aankomst in Santiago.
  Voucher, goed voor ‘ free degustation’ in Café Casino in Santiago, geldig tot 26 mei. 2022…
  😉😘🙏🍀
  Jan

 4. Er liggen al vele voetstappen achter jullie. Schreden die alles achterlaten. Stap voor stap kom je dichterbij. Mooi om te lezen hoe jullie kleine tegenslagen weten om te buigen. Een positieve instelling helpt maar dat is niet iedereen gegeven.
  Het gaat jullie in de tweede helft nog beter. Vandaag 11 mei vier jij, Mieke, een nieuwe lente. Het begin van een nieuw levensjaar. Geniet van alle aandacht en mooie onverwachte cadeautjes die je tegenkomt.

 5. Op de helft! Proficiat, jullie doen het geweldig 🤩 Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Mieke, jarig tijdens een Camino maakt het net ietsje onvergetelijker. Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.