Camino Français Salceda naar Lavacolla

27 mei, 28 graden en zon, 18 km

We zijn er bijna! Het geeft me vleugels en we lopen heel ontspannen naar Lavacolla toe. Vlak voor Lavacolla vinden we dit pelgrimsbeeld bij de gemeente grens van Santiago.

In het naastgelegen café van albergue Aldorada konden we om 7 uur gaan ontbijten. Het liefst vertrekken we na een goed ontbijt. We nemen er de tijd voor.

In de ochtend is het heerlijk koel, zeker als we door de bossen lopen. Wat is het fijn om zo, in alle rust, te vertrekken. Bijna geen pelgrims voor ons, en ook achter ons is het rustig. Dat is het grote voordeel van vertrekken in een “tussen plaats”. In een stad als Pedrouzo en Arzua kunnen 100-en pelgrims slapen en dan is het bij vertrek ook druk.

In de bossen na Pedrouzo krijgen we wel een heel bijzondere stempel van was in ons paspoort en ook een kleine medaillon. We konden zelf kiezen en kozen beiden voor de levensboom. Deze staat voor alle facetten in je leven. Gezondheid, werk, familie en welbehagen. We realiseren ons dat we dankbaar zijn dat we zover zijn gekomen en er ook van genieten. De maker van de stempel geeft ons ook zijn “Camino smile” mee. Beiden begrijpen we wat dat is……

Na Pedrouzo komen we langs het vliegveld van Santiago. Soms kun je ze vlak boven je zien vertrekken. Het Camino pad loopt meteen naast het prikkeldraad.

Dan is het nog maar een klein stukje naar Lavacolla. Daar is een prachtige grote herberg met ook 6 persoonskamers, een prachtige tuin en een fijne zitruimte. Dat komt goed uit. Onze bagage die al die weken keurig op tijd bezorgd was door Correos, was vandaag echt laat. We zitten in de tuin en rusten alvast uit. Hier in Galicië kun je pas om 20.00 uur eten. Dat vinden we erg laat. We kiezen voor een bezorg maaltijd van pizza’s en zitten in de keuken en in de tuin. We hebben weer een mooie dag gehad!

Nog 12 km te gaan!

10 reacties op “Camino Français Salceda naar Lavacolla

 1. Zo de laatste km komen eraan ….misschien willen jullie nog helemaal niet naar huis jullie zijn zo gewend aan dat lopen …..echt ….jullie kunnen trots zijn op jezelf …..chapoo voor jullie inzet …geniet van jullie laatste km met elkaar

 2. Geweldig hoe jullie het tot nu toe gedaan hebben. Met volle moed steeds verder. Toch wel handig dat de overnachtingsplekken gereserveerd zijn. Het maakt dan niet uit hoe laat je arriveert en bagage transport is heel relaxed wandelen toch. Op naar Santiago👍

 3. Een hele mooie aankomst morgen in Santiago! Helemaal verdiend! Echt knap en bewonderenswaardig wat jullie gedaan hebben!

 4. Een hele mooie aankomst morgen in Santiago! Helemaal verdiend! Echt knap en wat jullie gedaan hebben! Heb genoten van jullie belevenissen.

 5. Wauw, het einde is in zicht! 😁 Geweldig al die bijzondere stempels in jullie pelgrimspaspoort. Wat zullen jullie trots zijn! En ja, 20 uur eten is veels te laat als jullie de volgende dag weer vroeg op moeten. Gelukkig dat daar een oplossing voor was 🍕🍕🍕😋.
  Nu, lieve, dappere pelgrims: de laatste 12 kilometers, zet hem op!!! Ik heb een tomeloze bewondering voor jullie allemaal!

 6. Wat een mooie reis Mieke en Ineke en jullie mede pelgrims. Wat een geweldige tocht hebben jullie Gelopen. Geniet vandaag van de laatste kilometers, en dan Santiago binnenkomen, dit wordt zo mooi. 😘👌😘

 7. Ondanks alle inspanningen allemaal ontspannen gezichten 🙂
  Als ik dit schrijf zijn jullie aan de laatste 12 kilometers begonnen. Ik wens jullie een prachtige aankomst in Santiago en net zoveel kippenvel als ik 6 weken geleden, als jullie het plein oplopen bij de kathedraal.

  lieve groet, Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.