Camino Français naar Santiago

28 mei, 12 km heet 30 graden

We zijn er! Van harte gefeliciteerd. Wat een kanjers. 800 km verder, sneeuw en kou, van winter naar lente en zomer. Ik ben erg trots op alle medewandelaars

In de frisheid van de ochtend gingen we op pad. We weten nu dat we het gaan halen en toch ….we hebben een beetje schoolreis gevoel. Het komt eraan, maar we weten nog niet wat ons te wachten staat. Ons eindpunt Santiago.

De enige nog overgebleven heuvel is Monte de Gozo. We zeggen tegen elkaar….is dat nu alles? We hebben wel voor hetere vuren gestaan. Gewend aan het klimmen en dalen in de Pyreneeën en ook de Montes de Leon naar O Cebreiro is deze laatste top een makkie. We wijken er even van de route af om naar het pelgrimsmonument te gaan. Vanaf dit punt kun je de kathedraal zien. Is dat echt zo? Jazeker, daar ligt onze eindbestemming

Dan dalen we af voor de laatste 5 km door de stad. De pelgrims die we tegenkomen hebben ook allemaal dat gevoel”nog een klein stukje”. We zien ook velen die met moeite en pijn voortgaan. Ook dat hoort bij Camino. Geen Camino zonder pijn. Wij camino wandelaars weten wat dat betekent. Soms is het mentaal, soms fysiek. Dan het mooie moment. We gaan de trappen af. De doedelzakspelers staan onder de boog muziek te maken.

Als totale verrassing staan de zoons van Hinke op het plein. Met een groot spandoek. Wat een emoties. De spanning van al die weken valt van ons af. Dankbaar en trots dat we het kunnen. Met meer vertrouwen dan 6 weken geleden. Allemaal stralend en tevreden.

We kijken terug op een bijzonder mooie Camino. Ons etappe drankje smaakt. We hebben het verdiend.

 

26 reacties op “Camino Français naar Santiago

 1. Dag Mieke en medepelgrims, van harte proficiat met jullie fantastische prestatie! Dit getuigt van heel wat doorzettingsvermogen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Respect! 🙏

 2. Wat een kanjers zijn jullie van harte met het behalen van deze super prestatie ik weet hoe het voelt heb hem in 2019 gelopen. Het is een ervaring die ze jullie niet meer afpakken.
  Geniet van jullie zeker verdiende etappe drankje. Morgen nog een dagje Santiago en dan helaas weer naar huis…… Wens jullie een goede reis terug en dan lekker nageniet van deze mooie SUPER PRESTATIE.

 3. Hallo Mieke, Ineke en anderen,
  Een fantastische prestatie!! Van harte gefeliciteerd allemaal. Mijn complimenten. 👌
  Heel herkenbaar dit laatste stukje. Heb dit vorig jaar zomer gelopen. Bedankt voor het mogen meelezen! 🙏🏻

 4. Allemaal gefeliciteerd en super knap en jullie waren een prachtig voorbeeld hoe je met elkaar zo een grote afstand kunt overbruggen. Bedankt dat ik mee mocht “lopen”/ genieten. Ik hoop in september te gaan en dan de route del Norte. Bedankt dames en heer en geniet nog lang na van deze bijzondere tocht.

 5. Allen van harte gefeliciteerd dat jullie “ de tocht” gehaald hebben. Hinke vind jouw prestatie super dat het je gelukt is. Wie had dat gedacht toen we op Texel ons best deden. En dan jouw zoons met zo’n groot spandoek, dan schiet je vanzelf vol. 💐

 6. Beste wandelaars, wat een prestatie petje af hoor! Super gedaan wat een belevenis zo met elkaar. Van harte gefeliciteerd allemaal ! Veel plezier en nog even genieten met elkaar. Bedankt dat ik op afstand even mee kon genieten van jullie avontuur! Hartelijke groeten allen ,Petra Reijnders .

 7. Pelgrims fantastisch met het behalen
  Van jullie eindpunt SANTIAGO ….
  Dit neemt niemand jullie meer af !!
  Mieke dank voor je mooie reis verslagen en de foto’s 🙏
  Goede reis naar huis

 8. Wat een tocht, wat een camino!! Met ontzettend veel plezier jullie gevolgd! Dank je wel, Mieke, voor jouw reisverslag, aangevuld met mooie foto’s!
  Proficiat, allen, met het prachtige resultaat! : 800 km….gelopen, waarvan elke stap de moeite waard was, denk ik zo…..
  Wel thuis!

 9. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit geweldig behaalde resultaat. Kanjers! Alle weersomstandigheden meegemaakt, hoogte/laagteverschillen, zere voeten, pijnlijke rug en toch doorgaan! En… het was de moeite meer dan waard.

 10. PROFICIAT!!!👏👏🍾🍾🎉🎉🎈🎊🏅🏅EEN ONGEKENDE PRESTATIE HEBBEN JULLIE ALLEMAAL GELEVERD! Mieke, super bedankt voor jouw mooie verslagen, genieten was dat!
  En lieve, lieve Ineke wat zou onze mama trots zijn geweest! Naar haar voorbeeld ben jij begonnen met eerst Nordic Walking en nu deze loodzware maar o zo prachtige Camino volbracht!
  Vanuit de hemel zendt zij jou duizenden kusjes💞
  Ik keek altijd al op naar mijn grote zus maar na vandaag nog vele malen meer, gewoonweg GEWELDIG!!!💋💋💋
  Nu lekker uitrusten en een hele goede terugreis gewenst! 🛬

 11. Hartelijk gefeliciteerd met het behaalde doel, geweldig, wat een prachtige wandeling hebben jullie gehad. Ik heb met heel veel plezier en bewondering meegelezen. Geweldig!

 12. Pap (Michiel) wat een prestatie heb je geleverd! Gefeliciteerd!
  Al die weken en kilometers gelopen in allerlei weersomstandigheden, stijgen en dalen, wisselende landschappen, mooie vergezichten, kerkjes, overnachtingen, eten en drankjes…en af en toe een sigaar! Ontmoetingen met mensen, mede bedevaartgangers, en de dames met wie je liep….
  Leuk om zo deze verslagen te hebben gelezen en de mooie foto´s te kunnen zien!
  Je staat er vaak op pa….mooie herinneringen gemaakt!

 13. Proficiat peregrinos met de tocht en welkom bij het legioen. Draag deze ervaring mee in je hart. Je kunt er altijd op terugvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.