Camino Français Melide naar Salceda

26 mei, 26 km zonnig 28 graden

Een zware en bijzondere etappe…. Zwaar door de km en de hoogteverschillen, bijzonder omdat we persoonlijk een stempel kregen van een non net na Arzua.

In de uitstekende herberg San Anton in Melide konden we ook ontbijten. Dat vinden we altijd handig, dat we er niet de deur voor uit hoeven. Met de andere pelgrims lopen we de stad uit. Wat een heerlijk weer, lacht ons tegemoet. We hebben zin in deze dag. Sommigen willen juist wat vertragen en genieten van elke km. Het gaat nu plotseling zo snel.

Ook vandaag lopen we vaak door de bossen. Hier in Galicië horen de eucalyptus bomen er helemaal bij. We vinden de vruchten die op eikels lijken en zelfs nog bloesem. De meeste bloesem is al voorbij. Ik denk dat dat in april te zien is. De bomen zijn te herkennen aan afgebladderde basten. De blaadjes op de grond zijn van vorig jaar. We zien ook diverse vormen van eucalyptus bladeren. De meeste bladeren zijn langwerpig. Geuren doen de bladeren, de basten en ook de vruchten als je ze openbreekt.

Net na Melide kom je op een keuzepunt. Over stapstenen of over de weg? Bij hoog water kun je niet over de stapstenen en zul je de andere moeten kiezen. Even overleggen….. Wij gaan over de stapstenen.

Tot aan Ribadiso is het 11 km. Op het hoogteprofiel zie je dat er toch 3 stevige toppen zijn. Niet ver, we voelen het wel. Heel leuk op de Camino Français zijn de kraampjes, zoals hier. Je kunt er fruit kopen..

Bij Boente is het kerkje ook open. We krijgen een prentje van Jacobus. De vrijwilligers zijn er erg actief. Natuurlijk krijgen we er ook een stempel. Na Arzua staat een non buiten stempels uit te delen. We krijgen zelfs een lintje en ze wilde wel met me op de foto.

We passeren schoolkinderen. Zij gaan ook een stukje van de Camino lopen. Op zoek naar de km palen en kijken wat er op staat. Hun juf vraagt waar wij vandaan komen en waar we gestart zijn. Vol verbazing kijken ze ons aan.

Vandaag overnachten we in Albergue Alborado in Salceda. Op het traject van Arzua naar Pedrouzo was alles vol. We hadden geluk dat we terecht konden. In de tuin hebben we ons etappe drankje en vieren de verjaardag van Jane. Nog een jarige op onze Camino. Van harte gefeliciteerd.

3 reacties op “Camino Français Melide naar Salceda

  1. Hallo toppers wat een mooie zonnige dag was het en dan met een jarige in jullie midden van harte jane.
    Het zijn de laatste loodjes voor jullie hou vol en geniet ervan. BUEN CAMINO.

  2. Ja pelgrims de laatste loodjes , je kijk uit naar het eindpunt Santiago , tegelijkertijd denk O jee straks is dit allemaal voorbij !!!
    Maar dit vergeet je nooit meer , de ongekende vrijheid van het wandelen.
    Geniet er allemaal van !!
    Bon Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.