Camino Français Foncebadon naar Molinaseca

17 mei, 22 km half bewolkt, droog 20 graden

Dat was een etappe om niet te vergeten! Een hoogtepunt was het bereiken van  Cruz de Ferro, met daarna de spectaculaire afdalingen naar Acebo en later naar Molinaseca.

Albergue Convento is sinds enkele jaren helemaal verbouwd naar allemaal 6 persoons kamers. Voldoende ruimte, rustig gelegen. Heel wat anders dan wat ik me herinner van slapen in een kelder. Kortom: zeker aan te bevelen.

Vanaf deze herberg zitten we meteen op de route. We stijgen direct verder naar Cruz de Ferro op 1505 meter. We lopen tussen de bloemen, wit, paars, geel. Zo mooi! Daar in de verte zien we Cruz de Ferro liggen.

Hoe zou het zijn? Gaan we daar ons steentje neerleggen? Van huis meegenomen of spontaan opgeraapt en verlegd. Dat kan ook: “ik heb een steen verlegd”. En vanzelf krijgt het een betekenis. Ieder van ons doet het, de rugzak wordt ietsje lichter. Van oudsher leggen pelgrims er een steentje, ter gedachtenis aan iets of iemand of voor je zelf om een gedachte te bekrachtigen. Voor mij zijn het 2 stenen. Een lichte en een donkere. Het symboliseert voor mij vertrouwen en dat ik altijd hulp kan vragen.

We kijken even terug. Dan is het kruis in tegenlicht goed te zien.

De wolken komen af en aan. Hele donkere wolken en de zon is er vaak bij. We zien diverse regenbogen vandaag. Wauw! Daar sta ik even bij stil en zing spontaan met Deense Luna het lied “over de rainbow”. We zijn er allebei ontroerd van.

De grote uitdaging zit in de daling van 1500 naar 1000 meter in 4 km naar Acebo. Niet makkelijk met heel veel keien. We noemen het uitdaging en proberen zoveel mogelijk de knieën te sparen. Deze daling is zeer vermoeiend. We vinden het er zo mooi, dat we dat ook snel vergeten.

De afdaling naar Molinaseca is wellicht nog zwaarder. De stenen zijn groot en glad. We zijn blij dat het niet regent. Deze afdaling zouden we dan niet kunnen doen. Na 5 km zijn we in Molinaseca. Trots dat we het hebben kunnen halen.

We logeren in albergue Santa Marina, waar we de luxe hebben van 2 3 persoons kamers. Met de snelle wandelaars hebben we een gezellig etappe drankje. Ziezo deze wonderschone etappe zit erop….

2 reacties op “Camino Français Foncebadon naar Molinaseca

  1. Een pad volgen dat is ontstaan door gelegde of verlegde stenen. Met elke steen wordt het pad weer anders. Het lied “Ik heb een steen verlegd op aarde” van Bram Vemeulen is echt van toepassing. Het is een prachtige tekst die raakt ontroert maar ook bemoedigd. Ik wens jullie vooral die bemoediging toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.