Camino Français Molinaseca Cacabelos

18 mei, 23 km, droog en bewolkt 23 graden

Na de 2 zware afdalingen van gisteren was het vandaag even bijkomen. De beenspieren hebben wat rust en dat konden ze goed gebruiken. Een vrij vlakke etappe door vooral stedelijk gebied, met als toetje door de wijngaarden naar Cacabelos.

Na een heerlijke nachtrust en goed ontbijt in herberg Santa Marina in Molinaseca gingen we op pad. Direct voor Ponferada heb je de keuze om 6 km door de stad te lopen of via een kleine omweg langs Ponferada met uitzicht op de stad. Een prettige rustige weg. We zeggen allemaal wat heerlijk dat je nu ook de omgeving kunt bekijken en niet alleen naar de grond om je pad te vinden.

Tegenover het kasteel van Ponferada vinden we een bakker, voor onze eerste pauze na 7 km. Dat bevalt ons goed, zeker als we rond 22 km zitten. We treffen er ook wat pelgrims die dagelijks met ons de etappes lopen. Het voelt goed, als oude bekenden, om elkaar steeds weer te ontmoeten en verhalen te delen.

Vandaag zit het in de kleine dingen. Klaprozen in het korenveld, een mooie spreuk bij de bakker, een wonderbaarlijke wolk, een bijzondere stempel, klepperen de ooievaars, ontmoetingen met 3 Amerikaanse dames en een Hans uit Nederland. Intussen glijden de km onder onze voeten. We zijn onder de 200 km!!!

Het mooiste deel van vandaag is na Camponaraya door de wijngaarden naar Cacabelos. We zijn in het wijngebied de Bierzo aangekomen en ook morgen lopen de Camino paden door de wijngaarden. In een paar weken zijn de druivenstruiken Ford gegroeid. In plaats van alleen de houten ranken, zitten er nu volop bladeren aan en zelfs al beginnetjes van druiven. Inmiddels is het steeds meer bewolkt aan het worden. De wolken zijn mooi en maken het landschap compleet.

Vandaag is onze herberg: La Gallega in Cacabelos. Ook hier kennen ze me nog 😉 en we zijn van harte welkom.

1 reactie op “Camino Français Molinaseca Cacabelos

  1. Het blijft toch telkens weer leuk om de verslagen en foto’s te zien en dan weer de herkenning te zien en het opnieuw beleven van je eigen avontuur, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.