Camino Français Portos naar Melide

25 mei, 22 km, half bewolkt 17 graden

De route van vandaag was vooral door het bos en dorpen met kerken, die open waren. De eerste 5 km tot aan Palas de Reis waren bijzonder rustig. Alle pelgrims slapen in Palas de Reis, waar wij sliepen waren we met 11 personen. Zo konden we van de mooie natuur in Galicië genieten en van de zon die zich voorzichtig laat zien en voelen.

Ook vandaag hebben we wel hoogteverschillen. Het is tenslotte Galicië en daar is het nergens vlak. Na Palas de Reis dalen we wat en daarna gaat het over de bospaden op en neer.

In Palas de Reis was het kerkje uitnodigend open. We horen muziek en krijgen er een stempel. Vanaf Sarria hebben we 2 stempels per dag nodig, vandaag was dat makkelijk. Ik heb in Palas de Reis nog maar een pelgrimspaspoort extra gekocht….de derde sinds Saint Jean Pied de Port.

Na Palas de Reis volgen we vooral bospaden, hier en daar afgewisseld met dorpjes met open kerken. Het is aangenaam rustig als we er vertrekken. De grote groepen scholieren zijn door naar Arzua en zien we waarschijnlijk nog in Santiago. De pelgrims die er ook lopen hebben geen haast, groeten en hebben een praatje. Zo passeren we steeds 2 mannen uit Californië van in de 80. Geweldig om te zien.

Ook het kerkje in Lobreiro is open, Santa Maria met nog originele fresco’s. Ook daar nemen we een kijkje.

Niet ver van Melide ligt Furelos. Je denkt eigenlijk dat je in Merida bent. Het is dan nog 1,5 km naar Melide. Wat zullen we doen? Nog even een stop voor de laatste km? We stoppen er even, gewoon vondst het kan en we geen haast hebben.

Melide staat bekend om de inktvis restaurants.We zien de inktvis uit het kokende water komen en krijgen een hapje pulpo. Michiel en ik lusten het wel. We kiezen niet voor een pulpo restaurant. We logeren deze keer in albergue San Anton. Een prima plek in het centrum. Wat fijn om na een wandeldag samen het etappe drankje te gebruiken in de tuin en ervaringen te delen. Vlak ernaast ligt het goede restaurant Chiquitin, voor ons pelgrims menu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.