Camino Français Hornillos del Camino Castrojeriz

“Take your time, clear your mind, reflect, think, solve”

Dag 17, 21 km, zonnig 18 graden

Vandaag past vertraging bij mijn gevoel. In de vroege ochtend vertrokken we uit Hornillas, op weg naar Hontenas. Het is goed zoals het is, ieder van de groep kiest zijn eigen weg en dan past het voor mij om in de vertraging te kunnen gaan.

Naar San Bol is het licht heuvelachtig. Het vroege ochtend licht geeft een glans over het landschap. We staan af en toe stil om de omgeving in ons op te nemen.

Hontenas is ook zo een dorp die je pas op het laatst ziet liggen. De kerktoren torent erboven uit. De kerk waar we ook even binnen gaan. De muziek is aan, we steken een kaars aan voor onze dierbaren. Er staat een mandje met briefjes. We kiezen er allemaal een. Een mooi moment.

Ik had het onderstaande briefje: dat past wel bij mij. Het leuke is dat de tekst die ieder vond van toepassing was.

Als we ons hoofd vullen met goede dingen, is er geen ruimte voor slechte dingen om binnen te komen.

Na Hontenas hebben we een pad door het dal. De velden zijn groen, de gewassen groeien weelderig. Voorzichtig komen de bloemen in bloei. Er is al een enkele klaproos te zien. Ik denk een km of 4.

Het laatste stuk naar Castrojeriz gaat over een verharde weg. Het is vlak. In de verte zien we Castrojeriz liggen. We komen ook langs San Anton, de ruïne die vanaf half mei ook een pelgrimsherberg is.

We blijven de Camino volgen en komen bovenlangs het dorp binnen op zoek naar onze herberg Rosalia. Een voor mij bekende herberg met voor ons een 6 persoons kamer met allemaal 1 persoons bedden. Dat voelt heel luxe….Meteen daarbij is een bar voor ons etappe drankje. Nog enkele dagen en dan zijn we op de helft.

4 reacties op “Camino Français Hornillos del Camino Castrojeriz

 1. Mieke, door jouw verslagen heb ik het gevoel een beetje bij jullie te zijn (vanuit mijn luie stoel weliswaar) Het mooie weer is nu onderweg zo te zien. Fijne tijd nog met z’n allen

 2. Super dat jullie de helft erop hebben zitten, ieder ziet er nog fris uit. Mooie omgeving, prachtige kleuren, relaxed lopen wat wil een mens nog meer. Proficiat. Op naar de volgende helft tot Santiago.
  Groet Miets

 3. De 6e foto is heel bijzonder.
  De persoon in de schaduw is omgeven door licht, echt mooi.
  Kippenvel.
  Dank voor mooie foto’s wil zo weer op pad.
  Buen Camino voor jullie allen

 4. Ieder zijn/haar eigen tempo en de eigen gevoelens en ervaringen meedragend in de rugzak. hoe zwaar de rugzak is hangt af van hoe je er naar kijkt. Zit je rugzak vol met ja maren en wat alsen die het lopen bemoeilijken of is het alleen simpel ja en nu vooruit.
  Ik wens jullie een blijvend goede tocht en geniet van alles wat je onderweg tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.