Camino Français dag 16

5 mei, 22 km, zonnig, 16 graden van Burgos naar Hornillos del Camino

Intens, dat is het eerste woord wat me te binnen schiet als ik aan deze dag denk. We zijn op de Meseta aangekomen. Vrijwel vlak met een hoogtepunt: Alto Meseta

We begonnen de dag met een lesje….Ik had een bakker gevonden waar we konden ontbijten en die was om 7.45 uur open . We waren heel snel klaar met inpakken en dachten dat we verder in Burgos wel een plekje zouden vinden voor ons ontbijt. Niet dus… Zo lopen we meer dan 10 km door tot Tardajos waar we pas wat vinden. Dat gaan we niet meer doen. Eerst ergens ontbijten voor we op pad gaan. We lopen langdurig door de stad om Burgos uit te komen. Daarna een vlakke landweg door parken.

We vervolgen onze camino naar Rabe de las Calzadas. De deur van een klein kerkje staat open. Er klinkt muziek, het Ave Maria. We zijn al ontroerd. Een nonnetje begroet ons, zet een stempel in ons paspoort en zegt ons: jij bent die pelgrim en de Camino wijst je de weg. Beschermt je, en brengt je alles wat je nodig hebt. Ze raakt ons met een diepe verbondenheid. Je voelt dat ze voor ieder speciaal aandacht heeft. Een intens moment…..

Ook de muurschilderingen raken ons. Op deze 5 mei, bevrijdingsdag, staan we ook even stil dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je vrijheid kunt ervaren. Twee handen in elkaar of naar elkaar reiken, sprekende ogen, een beeld van pelgrims onderweg.

De Meseta is begonnen. Bekend om grote vlakten, bijna geen bomen te zien. Tijd van verdieping? We gaan het ervaren. Ik geniet enorm van de Meseta. Ruimte, vrijheid, oneindigheid.

Op deze speciale dag legt Ineke haar steentje neer. Ertussen, zodat het een geheel wordt met de rest. Bescheiden, vooral niet overheersend. Een mooi moment.

Dan, toch plotseling, zien we Hornillos del Camino liggen. In een putje, zo voelt het. De weg slingert zich naar het dorp. De pelgrims zien we als kleine miertjes weer verderop het dorp uitklimmen. Voor ons is het de eindbestemming.

Na zo een enerverende dag logeren we in albergue El Alfar in Hornillos del Camino. In deze plaats is een pelgrimsmis in de kerk. Een mooie ervaring. Samen zingen en dat in de talen van de pelgrims die er zijn Met de andere pelgrims genieten we van het pelgrimsmenu.

1 reactie op “Camino Français dag 16

  1. Prachtige woorden op deze speciale Bevrijdingsdag, Mieke!
    En wat een mooi steentje Ien, ik moest een 😢 laten.
    Buen Camino allemaal!👊🥾🥾👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.