Camino Français Castrojeriz Fromista

7 mei, 26 km, zonnig 22 graden

“Maar klim zo hoog als je kan en overzie het dan, er valt zoveel te kijken” (uit een lied van Blof)

Zou het een magisch moment zijn om met zonsopkomst boven op de heuvel, de Alto de Mostelares te zijn? Je weet het nooit…we gaan om 6 uur ontbijten en zijn om 6.30 uur op weg.

Wat een mooi moment! We hebben geluk. We zien de zon over de heuvel komen. We zijn trots dat we 1 km stijgen met 12% allemaal aankunnen. Rustig aan, zonder te stoppen. Allemaal kanjers, die deze klim hebben afgerond.

Ook de daling na deze top is best zwaar. Vooral voor de knieën. Voor ons ligt een grote vlakte. Ook hier komt de zon na een poosje onze ruggen verwarmen, zodra die over de heuvel piept. Daarna is het zo goed als vlak met uitzicht over de groene velden.

Bij het kerkje San Nicolas is het leuk even binnen te kijken. Ook hier kunnen pelgrims slapen. Zeer eenvoudig, geen elektriciteit. De pelgrims mogen het ritueel ervaren van voeten wassen. Een venster is met tegenlicht net een pelgrim….

Naar Boadilla del Camino en Fromista wordt het steeds vlakker. Af en toe een klein bultje geven iets meer uitzicht over de vele tinten groene velden.

Het zit meer in de details vandaag. De vogels fluiten naar hartelust, we horen veldleeuwerik, koekoek, karekiet en soms kan ik er net een fotograferen. Of een veldje met klaprozen, daar kan ik zo blij van worden.

Het laatste deel naar Fromista loopt langs een kanaal met sluizen. We voelen ons even in Nederland. Een kanaal met pad ernaast voor de wandelaars. Tot mijn verrassing is er een pelgrims boot. Je kunt er voor een paar euro opstappen…😉 We overwegen het, maar besluiten toch dat we alle km willen lopen.

We komen toch bijtijds aan in Fromista. Fijn om vroeg te vertrekken met een grote afstand. We slapen in Albergue Luz de Fromista, een mooie herberg gerund door een Nederlandse en Spanjaard die een tijd als docent in Nederland heeft gewerkt.

5 reacties op “Camino Français Castrojeriz Fromista

  1. Kanjers! Allemaal de top bereikt! Wat een natuurschoon onderweg naar Fromista. Nog 2 dagen en dan zitten jullie op de helft.
    Geweldige prestatie!👏👏👏

  2. Ik heb z’n bewondering voor jullie en wat een afstand van gaat….en weer prachtige foto’s Mieke ……jullie zijn gewoon TOPPERS

  3. Geweldig, hoe jullie dat doen en ik ben blij dat ik
    van al dat moois kan meegenieten via deze verslag en, grtjs Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.