Camino Français dag 15

4 mei, 14 km, zonnig 14 graden aankomst in Burgos

De eigenaresse van albergue Santa Fe in Cardunuela was heel blij dat ik voor een 2e keer bij haar herberg terugkeerde. Ze had een foto van vorig jaar gebruikt voor een beetje publiciteit. Gisteren werden we speciaal verwend met champagne na het pelgrimsmenu ter gelegenheid van moederdag. Een herberg die ik zeker aanbeveel, 14 km voor Burgos.

Zo gingen we na het ontbijt op pad. Op weg naar onze eerste mijlpaal Burgos.

Hoe voelt het om op pad te zijn? Als een zware last, waarbij je denkt: “was ik maar thuis gebleven”? Of lichtvoetig, zonder zorgen. Je bagage zo licht als een veertje? 😉 Wat je meeneemt in je rugzak is al draaglijk of kan er nog wat uit?

Ik herinner me mijn 1e Camino en mag met een gerust hart vaststellen dat er al heel wat uit mijn rugzak lichter is geworden…..de vele beren op mijn weg zijn meestal verdwenen en vertrouwen is er voor in de plaats gekomen. Dat gun ik elke pelgrim.

Deze keer wilden we de groene route naar Burgos nemen, langs de rivier. Dat is echt goed opletten. Voor je het weet loop je gewoon de pijlen achterna en kom je niet bij de rivier uit. Nadat je de AP1 bent overgestoken is het linksaf en niet de grijze route rechtdoor. Je loopt langs het vliegveld en als je bij de weg bent rechtdoor. De route die je kunt downloaden van het Genootschap, geeft de mogelijkheden ook goed weer.

We kwamen dan ook langs de rivier de stad in. Vele mensen maken een wandeling langs de rivier. We worden steevast begroet met buenas dias en Buen Camino. Het valt ook op dat hier velen met mondkapje lopen. Het is niet verplicht.

Burgos bereikt!!!

We logeren bijna direct nadat de groene route de stad binnenkomt. Bij Hotel Monjes Magnos. Proficiat voor alle medewandelaars, de eerste mijlpaal is binnen. Dat vieren we met wat tapas en nog even thee en frisdrank. Ik heb er helemaal vertrouwen in dat het ons gaat lukken.

Natuurlijk ga ik daarna naar de kathedraal. Die is zo mooi van binnen met de beelden en de gouden trap. Altijd even doen….

Op naar de volgende 500 km……!

5 reacties op “Camino Français dag 15

 1. Gefeliciteerd pelgrims!!
  In gedachten loop ik met jullie,weer een belevenis!
  Ik liep deze Camino in oktober 2016.
  Nog altijd weemoed.
  Succes met het volgende traject.
  Caminogroeten Toos

 2. Wat fijn dat het goed gaat met jou en de mede pelgrims Mieke.
  Vol goede moed en vertrouwen, heel ontroerend weer!!

 3. Proficiat, al heel wat kilometers in de benen.
  Het weer wisselt snel, volgens mij, nu weer lekker wandelweer. Succes voor het vervolg van de route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.