Camino francais dag 9

28 april, 24 km, regen later droog 14 graden van Viana naar Navarette

Opnieuw een dag met regen. In heel Spanje is er op dit moment regen, hier in het noorden van Spanje doen we volop mee met de lagedrukgebieden. En toch ….na een goed ontbijt in cafetaria El portilla gaan we opgewekt op weg voor een nieuwe dag via Logrono naar Navarette met toch meer dan 700 hoogtemeters.

De Camino van Viana naar Logrono gaat door parken met rustige wandelpaden. Niet ver van de snelweg de N 111. Mooi aangelegd en goed verzorgd, de regen had het hier en daar toch in modderpaden veranderd. We houden onze broeken niet schoon…

Het is denk ik toch wel een km of 8 door de stad. Intussen is het steeds vaker wat droog en we lopen via tunnels met graffiti de stad in en weer uit.

Natuurlijk gaan we even langs de kathedraal. Let op: de Camino komt niet langs de kathedraal. Hiervoor moet je even een straatje naar links. Terug op de route passeren we de Santiago kerk. In Logrono zijn de markeringen te vinden in de stoepen. De schelp ziet er hier uit als een soort rokje.

Na Logrono gaan we stijgen naar de Alto Grajera. We zijn in de Rioja streek. De blaadjes beginnen net aan de druivenstruiken te komen. Hier en daar zijn goudsbloemen (Afrikaantjes) geplant. Een mooie kleurencombinatie.

Nog even een laatste klim naar Navarette. Maar eerst langs het reclamebord…nog 576 km te gaan.

3 reacties op “Camino francais dag 9

  1. Het leven is als een grafiek. Hoge pieken en diepe dalen. Laat je niet afschrikken door tegenslagen. Houd goede moed en volg gestaag het pad dat je voeten uitstippelen. En ja soms zit het wat meer tegen. Blijf zoeken naar de mooie uitdagingen die deze tocht jullie ongetwijfeld blijft bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.