Camino francais dag 10

29 april, 19 graden, 18 km zonnig van Navarette naar Najera

Het was volop genieten vandaag. Een relaxte etappe, die even een soort adempauze lijkt en ook de keuze die werd gemaakt om precies op je tempo te lopen, dat goed voor jou is. Zonder te hoeven inhouden aan de ene kant en zonder te hoeven haasten aan de andere kant. Heel mooi om te voelen dat we allen stralend aankomen op de bestemming.

We gingen bij een bar naast de kerk ontbijten. Speciaal voor de pelgrims om 7 uur open. De meesten vinden dat een heel relaxte start van de dag. We hebben tijd genoeg, dat doen we dan.

Daar gaat Hinke. Vandaag om te ervaren, hoe het is om alleen de weg te vinden, je eigen tijd in te delen en te vertrouwen dat het gaat lukken. Elke stap brengt je dichter bij je doel.

De route is niet ver van de A12 af. Wel kent de Camino de mooiste paden in de buurt van de A12. Licht glooiend, in de Rioja streek, in de verte zien we sneeuw op de toppen. We zien wel pelgrims, die lopen met ons mee in ongeveer hetzelfde tempo. Je haalt ze in bij een pauze en even verder is het net andersom. Met die mensen raak je vertrouwd en het begint als “Camino familie” te voelen.

De Camino brengt ons naar Ventosa. Een kleine omweg, maar met foto kunst langs de weg en als beloning een terrasje in de zon.

Na Ventosa lopen we door de velden naar Alto San Anton en daarna een slingerend pad naar de hoogte met de “naald”.

Na deze top komen we ook op een bekende plaats, de Bijenkorf, een plek waar pelgrims kunnen rusten in de regen of in de hitte. Ook vandaag wordt ik geraakt door de tekst die op de zijkant van de ingang staat. We hebben het erover wat je kan raken, zoals deze tekst.

Wat is na zo een dag heerlijker dan de dag afsluiten met een etappe drankje. Proost, op deze bijzondere dag ……

1 reactie op “Camino francais dag 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.