Camino francais dag 8

27 april, eerst regen, 20 graden van Los Arcos naar Viana

Het regent pijpenstelen als we de deur uitgaan. Casa Abuela in Los Arcos heeft voor de deur een overkapping. Even droog staan voor vertrek.

Als je de dag ervoor hebt overwogen om een dagje uit te rusten en dan toch vertrekt in de stromende regen, ben je voor mij een kanjer. Zou dat zo de hele dag zijn? We hopen van niet en later blijkt het na een paar uur droog te zijn. Dat is fijn, want ook vandaag is het een prachtig natuurgebied bij Alto del Poyo op 570 meter.

Bij Sansol is de eerste pauze. Het regent nog en we kunnen overdekt zitten. Het is niet koud en als je dan uit de wind kunt zitten is het prima.

Na Sansol ga je terug naar de rivier. Met een dalingspercentage van 10 %. Ook nog gladde stenen, dat valt niet mee

Intussen ben ik met de bus naar Viana gegaan, hebben we ingecheckt in ons appartement en ga ik terug om de anderen tegemoet te lopen. Dat is leuk…buen Camino zeg ik tegen iedereen en ik krijg verbaasde blikken. Een enkeling vraagt waar ik naartoe ga. Ik zing onderweg en anderen zingen met me mee. “One Day over the rainbow” had ik uitgekozen. Make your dream come true.. dat doen we allemaal. We gaan ervoor.

Daar zijn ze. We treffen elkaar op 4 km voor Viana. Leuk! Ook Ad en Jane zijn er en we delen de ervaringen.

Samen klimmen we uit het dal omhoog en dalen daarna af naar Viana. Dat zie je al van verre liggen. De kerk toren op de top.

Hier in Viana was het lastig om accommodatie te vinden. Uiteindelijk vond ik de appartementen (Vianatxiki) net buiten het centrum van de stad. Met een flinke trap komen we in het centrum. Daar hebben we vanavond een pelgrimsmenu in een hotel. Ook kunnen we daar morgenochtend ontbijten. We hebben gezien dat een kopje koffie daar nog € 1,30 is en tostadas voor € 1,80….😉

5 reacties op “Camino francais dag 8

 1. Wat zijn jullie stoere door zetters pelgrims :klimmen, regen, en als je denk het gaat effe niet met de bus,alles mag , prima !!
  Succes verder.
  Groet Jopie

 2. Viana…. daar wordt een heel mooie Rioja Reserva gemaakt! Ondarre, vanavond trek ik een fles open op jullie gezondheid en op een buen camino voor jullie allen. Houd de goede geest levend op jullie tocht!

 3. Wat jammer dat jullie zo veel regen is. In mijn fotoalbum is de constante een helder blauwe hemel. Ik kan mij voorstellen dat de stenen paden nu extra glad zijn. Opletten voor het staartebeentje he. Nog veel succes en ik wens jullie allemaal even veel zon als hier!
  Hilde

 4. Ook deze camino loop ik weer mee aan de hand van jullie foto’s en bevind me onmiddellijk weer op de route.
  Geniet zo lekker mee en jullie Buen Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.